Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

„Dragonii” de la Drochia au demonstrat arte marțiale

Prin   /  5 mai 2016  /  Nici un comentariu  /   87

Recent, la Chișinău s-a desfășurat a V-a ediție a Festivalului de Arte Marțiale „Voievod-2016”.

Luptătorul clubului sportiv „Dragonii”, Drochia, Valeriu STEȚENCO, Junior, - deținătorul locului II

Luptătorul clubului sportiv „Dragonii”, Drochia, Valeriu STEȚENCO, Junior, – deținătorul locului II

La campionat au participat peste 400 sportivi din 12 țări, precum din Marea Britanie, Polonia, Turcia, Rusia, Cipru, Azerbaidjan, Armenia ș.a. Deoarece participanții la competiții reprezintă nu doar țările europene, ci și din Asia, acest fapt permite ca evenimentul să aibă statut de competiție euroasiatică.

Scopul principal rămâne a fi ridicarea calificării sportive a luptătorilor din Moldova pe întreg teritoriul Europei, precum și al Asiei. Cele mai reprezentative au fost selecționatele din România și Republica Moldova. Printre reprezentanții țării noastre a fost și trei sportivi ai Clubului „Dragonii” din raionul Drochia, condus de antrenorul Valeriu Steţenco.

Campionatul s-a desfășu-rat pe patru categorii de greutate și trei categorii de vârstă (copii, cadeți, seniori). Primii au intrat în concurs cei mai mici, fiind urmaţi de seniori. Sportivii le-au oferit oaspeţilor şi suporterilor un adevărat spectacol.

La sfârșitul competiției cei mai buni sportivi au fost premiaţi cu medalii şi diplome de către Nicolae Pascaru și Sergiu Stoler, respectiv, președintele și vicepreședintele Federației „Voievod”.

Locuri premiante au revenit și luptătorilor de la Drochia. Valeriu Stețenco Junior (categoria 52 kg) s-a învrednicit de locul II. Reprezentantele sexului frumos, Ecaterina Boicu (44 kg) și Irina Chiosa (52 kg), au demonstrat măiestria luptelor marțiale prin lovituri exacte și viteză rapidă, ceea ce le-a permis să se claseze, la fel, pe locul II. Adversarii drochienilor au fost sportivi din Turcia, România și Rusia.

Printre oaspeții de onoare s-au numărat reprezen-tanți ai misiunilor diplomatice, parlamentari, veterani ai artelor marțiale, promotori ai sportului și reprezentanți ai Consiliului Veteranilor Forțelor Armate ale Republicii Moldova.

Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Vechiul Iconostas de la Biserica „Sfânta Treime” din s. Sofia

Biserica din Sofia va avea un nou Iconostas

Citeşte mai mult →