Uşile deschise la Asociația ”Încredere”

Recent, asociația Obștească ”Încredere”, membră a Alianței ONG-urilor active din domeniul protecției sociale a copilului și familiei (APSCF) din satul Drochia, raionul Drochia a organizat ziua ușilor deschise. În cadrul evenimentului s-a discutat despre problemele cele mai stringente cu care se confruntă centrul.

Olga Cebotari directoarea Asociaţiei Încrederea la întâlnire cu Ana Gobjilă, directoarea AO ”Deschidere”
Olga Cebotari directoarea Asociaţiei Încrederea la întâlnire cu Ana Gobjilă, directoarea AO ”Deschidere”

Asociația obștească ”Încredere” și-a deschis larg ușile pentru membrii APSCF – Alianţa ONG-urilor active din domeniul protecției copilului și a familiilor beneficiare, jurnaliști și prieteni.

În cadrul evenimentului, directoarea asociației, Olga Cebotari a povestit cum acum 11 ani, a pornit primii paşii pentru deschiderea unui centru dedicat persoanelor cu nevoi speciale – AO ”Încredere” dar şi problemele cu care se confruntă an de an.

– La moment este o oază de speranță pentru cei 150 de persoane cu cerințe speciale din localitate, dintre care 30 sunt copii. Centrul este un sprjin pentru toţi copiii, nu discriminăm pe nimeni ci din contra îi susţinem moral, spiritual şi împreună căutăm soluţii pentru diverse probleme. Copiii vin la noi ca la ei acasă, suntem o familie mare, au încredere în noi şi aceasta ne bucură. Aici, copii învață să citească, să scrie, să socializeze, să dezvolte abilități și competențe necesare pentru a deveni independenți. Acești oameni minunați reușesc să ofere zilnic mai mult decât primesc.

…De un lucru ne pare rău, nu ne ajung resurse financiare pentru a cumpăra lemne în perioada de iarnă. Anul trecut am avut noroc, autoritatea publică locală ne-a cumpărat 10 saci de brichete. Au fost receptivi părinţii şi lucrătorii de la centru care au adunat bani pentru încălzirea centrului şi aşa cu câte puţin de la fiecare am ieşit din iarnă. Anul acesta nuştim cum vom face faţă acestor cheltuieli. Bani nu se prevăd de nicăieri, dar cheltuilile abia încep – a menţionat Olga.

Directoarea centrului a spus că indiferent de situaţie, nu se va lasă „bătută”, se va implica în diverse proiecte şi va încerca din răsputeri să ofere un viitor mai bun copiilor. Un prim pas va fi reparaţia centrului şi sfinţirea lui în luna august.

Invitata specială de la Chişinău, Ana Gobjilă, directoarea AO ”Deschidere”, a avut doar cuvinte de laudă către centru, le-a încurajat activitatea şi a specificat:

– Autorităţile locale dar şi raionale ar trebui să sesize, aceste cheltuieli şi să nu rămână indiferenţi, dar să îi susţină financiar. Asociația obștească ”Încredere” este un centru public pentru toţi copiii cu nevoi speciale şi bine ar fi ca toată lumea să se implice, doar e pentru binele şi viitorul copiilor.

Evenimentul s-a încheiat cu cuvinte de felicitare pedagogilor de la centru. În semn de recunoştinţă copiii le-au recitat poezii şi le-au cântat piese despre familie şi dragoste.

Cristina JITARU

Lasă un răspuns