Ştefan cel Mare cinstit de preoţii raionului

Recent, Catedrala „Adormirea Maicii Domnului’’ a desfăşurat o festivitate religioasă în faţă monumentului lui Ştefan cel Mare.

Bustul domnitorului Ștefan cel Mare din fața Consiliului raional Drochia
Bustul domnitorului Ștefan cel Mare din fața Consiliului raional Drochia

Recent, Catedrala «Adormirea Maicii Domnului» a desfăşurat o festivitate religioasă în faţă monumentului lui Ştefan cel Mare. Alături de zeci de enoriaşi, preoţii din raion, au adus un cuvânt de omagiu domnitorului, au cinstit numele lui Ştefan cel Mare şi au depus flori în semn de onoare şi recunoştinţă pentru actele sale de vitejie şi dragoste de ţară.

De mai mulţi ani în cadrul Protopopiatului de Drochia sunt desfăşurate ample festivităţi spiritual — culturale, dedicate cinstirei zilei binecredinciosului Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Datorită colaborării între biserică, consiliul raional şi primărie a avut loc un deosebit eveniment cu un program tematic, care a demarat cu savârşirea sfintei liturghii la Catedrala «Adormirea Maicii Domnului», savârşită de părintele protopop Pavel Vuluţă.

Dupa serviciul divin, preoţii împreună cu enoriaşii au mers la monumentul voievodului din faţa Consiliului Raional Drochia. Evenimentul s-a început cu un tedeum de slăvire a lui Dumnezeu precum şi a Sfântului Ştefan cel Mare.

În discursul său, părintele protopop s-a adresat către cei prezenţi cu un cuvânt de felicitare şi de învăţătură, îndemnându-i să ia aminte la măreţele fapte ale vrednicului domnitor. Un model al tuturor timpurilor de la care avem ce învăţa, să trăim cu frica de Dumnezeu şi dragoste de pământul strămoşesc.

Programul a continuat cu un recital de poezie şi cântări susţinute de către copiii enoriaşilor. Evenimentul s-a încheiat cu depunerea de flori la monumentul domnitorului.

Preotul Gheorghe COJOCARU,
parohul bisericii «Adormirea Maicei Domnului», s. Măcăreuca

 

Lasă un răspuns