Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Politică  >  Electorala  >  Articol curent

„Dorim prosperarea ţării şi trai decent pentru poporul ei”

Prin   /  8 noiembrie 2016  /  Nici un comentariu  /   438

Maria BUNESCU (a treia din stânga)

Maria BUNESCU (a treia din stânga)

Maria BUNESCU, s. Chetrosu:
– De ceva ani muncesc în oraşul Lazio, Italia. În această localitate suntem mai mulţi  chetroşeni, iar moldoveni – câtă frunză şi iarbă. Duminica precedentă ne-am adunat aproape cu toţii şi am mers la Roma pentru a vota. Am optat pentru o Moldovă europeană, deoarece în această parte a lumii am obţinut un loc de muncă, care ne asigură existenţa noastră şi a celor dragi rămaşi acasă. Tot în ţările europene se află, fie la muncă, fie la studii, şi mulţi dintre copiii noştri. Astfel că altă opţiune nu avem şi nici că putem să avem.
La 13 noiembrie, când urmează a se desfăşura turul doi al alegerilor prezidenţiale, din nou vom avea aceeaşi preferinţă, pentru că Republica Moldova nu poate fi decât o ţară cu parcurs european.

Vadim, Cristina şi micuţa Biatrice BABIN

Vadim, Cristina şi micuţa Biatrice BABIN

Vadim BABIN, or. Drochia:
– Suntem una din familiile, care în căutare de viaţă decentă, am mers la muncă peste hotare. Ne-am stabilit în Chicago, statul Illinois, SUA. Începutul nu a fost unul simplu, dar atunci când banii câştigaţi îţi sunt suficienţi pentru familie, deprinderea vine repede. Ne dorim să beneficiem şi în ţară, în Moldova, de o asemenea posibilitate de aranjare a vieţii, de aceea am şi mers la votare la 30 octombrie şi ne vom duce şi la 13 noiembrie. Moldova şi poporul ei trebuie să se încadreze în marea Uniune Europeană, întru ca noi, tinerii, să avem o viaţă stabilă, prosperă alături de părinţii care au investit în noi, în studiile noastre. Acum e timpul nostru să investim în viitorul ţării, fapt ce-l putem face votând cursul european al Republicii Moldova.

Stela VRÂNCEAN (a doua din stânga)

Stela VRÂNCEAN (a doua din stânga)

Stela VRÂNCEAN, s. Chetrosu:
– În virtutea sorţii oraşul Roma din Italia mi-a devenit a doua casă. Aici muncesc, aici mă dezvolt multilateral. Graţie banilor câştigaţi din munca în această localitate am posibilitate să văd lumea, să asigur un trai bun familiei, dar şi părinţilor rămaşi la baştină. Iniţial din nevoie, iar acum cu mare drag, învăţ o limbă frumoasă şi melodioasă. Studiez cultura unui popor bogat spiritual, cu mare respect pentru tradiţiile strămoşilor, dar şi cu sinceră dorinţă de a cunoaşte ţara din care provin eu şi semenii mei. Din toată inima îmi doresc ca şi Republica Moldova să devină o ţară prosperă, în care bătrânii să se bucure de grijă, tinerii – de un viitor sigur, copiii – de o viaţă îndestulată. Pentru asta am votat la 30 octombrie şi voi vota la 13 noiembrie.

Victor GHILESCU (în față)

Victor GHILESCU (în față)

Victor GHILESCU, or. Drochia:
– Sunt stabilit în Germania, oraşul Mörfelden-Walldorf, situat la 28 km de  Frankfurt. La 30 octombrie, împreună cu alţi conaţionali, am mers la Consulatul Republicii Moldova de la Francfurt pentru a vota. Acolo am descoperit un rând uriaş. Dar, este pentru prima dată când existenţa unei „cozi” lungi, în care mi-am ocupat şi eu un loc, m-a bucurat. Or, asta însemna, că moldovenii aflaţi la muncă sau stabiliţi în Germania şi-au dorit să voteze. Din discuţiile întreţinute cu ei (eram de vârstă diferită), am dedus, că majoritatea optau pentru cursul european al Moldovei.
Voi merge la vot şi în turul doi. Nu sper la o „coadă” mai scurtă și nici nu mă sperie așteptarea îndelungată de a mă vedea la urna de vot. Sunt convins, că nici pe ceilalţi compatrioți nu-i va deranja acest fapt.

Angela Dichi, președinta unei secții de votare din or. Drochia, îi înmânează lui Vadim Pătrașcu însemnele cu genericul „Primul meu vot - 30 octombrie 2016”

Angela Dichi, președinta unei secții de votare din or. Drochia, îi înmânează lui Vadim Pătrașcu însemnele cu genericul „Primul meu vot – 30 octombrie 2016”


Vadim Pătrașcu, absolvent al IP LT „Ștefan cel Mare” din or. Drochia, în prezent student în România, este unul din tinerii din Republica Moldova, care și-au exprimat pentru prima dată dreptul la vot.
— Spre regret, tine­rii con­ti­nuă să fie cate­go­ria care înre­gis­trea­ză cea mai scă­zu­tă rată a pre­zen­ței la vot, – ne-a mărturisit Vadim. – De aceea, îndemn toți semenii mei, atât din țară, cât și cei aflați departe de casă, să se implice mai activ, cu mai multă seriozitate în alegerea președintelui RM. Or, viitorul ne aparține și de noi depinde ziua de mâine.
(În imagine): Angela Dichi, președinta  unei secții de votare din or. Drochia, îi înmânează lui Vadim Pătrașcu însemnele cu genericul „Primul meu vot – 30 octombrie 2016”.

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Renaşterea femeii: resurse interioare, încredere,
independență în gândire, discernământ în acţiune

Renaşterea femeii: resurse interioare, încredere, independență în gândire, discernământ în acţiune

Citeşte mai mult →