“Şi tu poţi fi Moş Crăciun. De Crăciun fii mai bun”

Aceasta este motto-ul unei noi campanii de caritate, gândită şi schiţată de Cristina Ţurcanu, secţia cultură, raionul Drochia, ea fiind şi protagonista dialogului de mai jos.

2

Aceasta este motto-ul unei noi campanii de caritate, gândită şi schiţată de Cristina Ţurcanu, secţia cultură, raionul Drochia, ea fiind şi protagonista dialogului de mai jos.

— Cristina, banal, dar necesar: cum a apărut ideea?

— Eu îmi dau bine seama, că nu putem schimba lumea imediat, dar oamenii şi locul unde ei se află, implicând societatea, îi putem face mai fericiţi. Un zâmbet de recunoştinţă îţi topeşte inima de bucurie, m-am convins deja. Am avut o informaţie despre o mamă cu 4 copii din satul Pelinia, care o duce mult sub limitele sărăciei. După ce am lansat un mesaj pe reţelele de socializare m-a surprins reacţia pozitivă a multor concetăţeni. În scurt timp au fost colectate haine, încălţăminte, rechizite, atribute de igienă personală, alimente etc. Am făcut donaţie acestei familii de două ori.

1— Dar la Centrul “Căldura casei” cum aţi ajuns?

— Directorul Marin Grigoraş ne-a contactat şi s-a arătat interesat de o astfel de colaborare. Atunci eu mi-am contactat prietena Olesea Dorogan, care locuieşte în Germania împreună cu soţul ei Mehmed, sau Memo, cum îi spunem noi. Dânşii au fost foarte receptiv şi în scurt timp au adus pentru centru încălţăminte, îmbrăcăminte, jucării, biciclete, produse alimentare, dulciuri etc. Au adus atât de multe că ne-au ajuns şi pentru Centrul “Ariadna”.

— Aveţi planuri şi pe viitor?

— Suntem în prag de o nouă campanile de caritate: “Şi tu poţi fi Moş Crăciun. De Crăciun fii mai bun”. Avem în Drochia locuitori generoşi, săritori la nevoie, plini de afecţiune pentru aproapele şi noi suntem siguri că vor reacţiona pozitiv la îndemnul nostru de a contribui prin ce vor putea la colectarea coletelor de sărbătoare pentru familiile nevoiaşe şi vulnerabile, apropo, pe care ni le vor recomanda Direcţia asistenţă socială şi protecţia familiei.

— Veţi merge din casă în casă cu o Caravană de Crăciun?

— Ba nu, avem ideea să dăm un farmec de sărbătoare acestui eveniment. Preconizăm să organizăm un mic Bal de Crăciun ca Moş Crăciun în persoană, lângă brad, să înmâneze darurile.

A înregistrat Valentna CEBOTARI

Lasă un răspuns