Nicoreni și Vârfu Câmpului, la un pas de înfrățire [FOTO]

Un eveniment istoric pentru locuitorii satului Nicoreni, raionul Drochia, a avut loc de sărbătoarea Sf. Vasile.

Declarația de intenție semnată cu responsabilitate de Mihail ROTARAȘ, primar, s. Nicoreni (raionul Drochia, RM), și Maria HUȚU, primara comunei Vârfu Câmpului (jud. Botoșani, România)
Declarația de intenție semnată cu responsabilitate de Mihail ROTARAȘ, primar, s. Nicoreni (raionul Drochia, RM), și Maria HUȚU, primara comunei Vârfu Câmpului (jud. Botoșani, România)

Un eveniment istoric pentru locuitorii satului Nicoreni, raionul Drochia, a avut loc de sărbătoarea Sf. Vasile. Or, Anul Nou pe stil vechi a dat start unui nou și important pas în dezvoltarea culturală și economică a nicorenenilor. În ziua de 14 ianuarie, curent, a fost semnată Declarația de intenție pentru desemnarea procedurii de înfrățire între primăria satului Nicoreni, raionul Drochia, și primăria comunei Vârfu Câmpului, județul Botoșani. În scurt timp, va urma semnarea însăși a actului de înfrățire.

Relațiile de prietenie și colaborare dintre instituțiile de cultură și de alte domenii ce există între raionul Drochia și județul Botoșani i-au determinat pe Mihail Rotaraș, primar de Nicoreni, r. Drochia, și Maria Huțu, primara com. Vârfu Câmpului, jud. Botoșani, să stabilească niște relații mai extinse și apropiate cu Consiliile locale și primăriile de ambele părți.

— Acest act de cooperare va pune bazele unor proiecte administrative, culturale, educative, și, nu în ultimul rând, artistice, — a stipulat Maria Huțu. — Dacă vom realiza aceste lucruri, celelalte vor veni de la sine, — a conchis primara din România.

Oaspeții din dreapta Prutului au fost întâmpinați, conform obiceiului, cu pâne și sare de elevii cl. a IX-a, dirijați de Laura Strâmbanu, director-adjunctă al Gimnaziului Nicoreni. La rândul lor, artiștii ansamblului artistic „Sirețelul” din Vârfu Câmpului au impresionat gazdele cu un program artistic de datini și obiceiuri de iarnă din localitatea lor.

Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns