Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Mai aproape de problemele cetăţenilor

Prin   /  17 februarie 2017  /  Nici un comentariu  /   200

Vasile Grădinaru se întreține în discuții cu un pensionar

Vasile Grădinaru se întreține în discuții cu un pensionar

Consiliul raional Drochia, aparatul preşedintelui au iniţiat o formă de comunicare cu cetăţenii mai operativă, practică, productivă — şedinţe de lucru în deplasare, fapt ce dă posibilitate de a fi mai aproape de cetăţeni şi de a le asculta şi auzi doleanţele. Această formă de lucru a existat şi anterior, dar fusese dată uitării pentru un timp. Revenirea la trecut cu elermente noi promite afirmarea metodei prin eficienţă şi operativitate.

În scopul consolidării relaţiilor de colaborare între autorităţile administraţiei publice locale de nivelul doi şi celei de nivelul unu, soluţionării problemelor de interes comun, ţinând cont de principiile autonomiei, legalităţii şi transparenţei, Consiliul raional a programat astfel de întâlniri în toate cele 28 de primării, şedinţe ce se vor desfăşura până la finele lunii septembrie, curent.

În acest scop a fost elaborat şi un grafic de deplasări a echipei raionale, care va fi însoţită de Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova. În rol de “„prima rândunică” a fost primăria Moară de Piatră. Primara Valentina Bejenaru, împreună cu angajaţii instituţiei, au înştiinţat locuitorii satului prin diverse metode, cum ar fi afişajul, dar şi prin discuţii private. La întâlnirea de lucru s-au prezentat în jurul a 50 de cetăţeni, reprezentanţi ai diferitor categorii de vârstă.

Corneliu Padnevici (la stânga), Vitalie Josan și Valentina Bejenaru

Corneliu Padnevici (la stânga), Vitalie Josan și Valentina Bejenaru

Activitatea s-a desfăşurat în sala de şedinte a primăriei Moară de Piatra, fiind prezenti, pe lângă locuitorii satului, şi Valentina Bejenaru, primara, personalul primăriei, reprezentanţii instituţiilor publice din localitate. Să le asculte doleanţele şi să contribuie direct la soluţionarea problemelor au venit: Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Vasile Grădinaru, preşedintele raionului Drochia, Vitalie Josanu, vicepreşedinte, concomitent — şi reprezentant al IP Drochia, Viorel Chirca, auditor intern în cadrul Aparatului preşedintelui, subsemnata, Tudor Golban, şef, Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei, Ion Recean, şef, DÎTS, Emilia Lopatenco, şefă, IMSP „Centrul de Sănătate autonom or. Drochia „Anatolie Manziuc”.

Echipa de lucru şi-a pus drept scop cunoaşterea şi soluţionarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii din teritoriul unităţii administrativ-teritoriale de nivelul unu, acordarea sprijinului şi asistenţei organizatorice şi metodologice personalului primăriei, coordonarea activităţii Consiliului local în vederea realizării serviciilor publice de interes raional, consolidarea legăturilor cu populaţia, atragerea cetăţenilor la rezolvarea problemelor publice locale.

Băştinaşii au abordat mai multe chestiuni de însemnătate deosebită pentru localitatea lor, cum ar fi deschiderea unui magazin în Stepanovca, necesitatea curățirii albiei râului Cubolta pe teritoriul satului, reabilitarea morii din sat, construită în 1965 din donaţiile lucrătorilor din fostul „colhoz”, asigurării cu apă potabilă prin constructia apeductului, reabilitarea drumurilor locale etc. Cei prezenţi au oferit explicaţii despre mersul implementării proiectului de construcţie a sediului Oficiului medicilor de familie din localitate, dar şi referitor la reformarea sistemului de pensionare din ţară, ce a intrat în vigoare din ianuarie 2017.

Au venit să discute cu autoritățile oameni de diferite vârste, dar care au ce le spune oaspeților

Au venit să discute cu autoritățile oameni de diferite vârste, dar care au ce le spune oaspeților

Întâlnirea de lucru a conducerii raionului şi reprezentanţilor serviciilor descentralizate şi desconcentrate cu locuitorii din teritoriul primăriei Moara de Piatră a avut efecte pozitive pentru ambele părţi. Cu atât mai mult, că la cele mai vulnerabile întrebări, chestiuni şi doleanţe ei s-au asigurat cu explicaţiile, promisiunile şi susţinerea lui Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Vasile Grădinaru, preşedintele raionului Drochia. La final au urmat întreţineri private ale locuitorilor cu reprezentanţii puterii, sosiţi în teritoriu pentru a contribui la soluţionarea problemelor cu care se confruntă ei.

Rămâne de implementat cele trasate pentru a eficientiza nu doar temele abordate la şedinţa de lucru, dar şi viaţa locuitorilor comunităţii, care şi-au pus mari speranţe în această întâlnire.

Ludmila UNGUREANU,
şefă, Sectia administraţie publică aparatul preşedintelui, Consiliul raional Drochia

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

la expozitie

Наглядный урок патриотизма

Citeşte mai mult →