Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Viaţa, un dar de la Dumnezeu

Prin   /  31 martie 2017  /  Nici un comentariu  /   89

În perioada 1–31 martie 2017, în multe localități din Republica Moldova s-a desfășurat acţiunea „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2017, care a avut loc la 25 martie.

Preot Gheorghe COJOCARI

În perioada 1–31 martie 2017, în multe localități din Republica Moldova s-a desfășurat acţiunea „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine”, având ca punct culminant Marșul pentru viață 2017, care a avut loc la 25 martie.

Marșul pentru viață este la a III-a ediție națională. Tema „Ajută mama și copilul! Ei depind de tine” oferă posibilitatea dezbaterii cauzelor și a consecințelor avortului și, mai ales, necesitatea, posibilitatea și eficiența sprijinirii femeilor aflate în criză de sarcină.Republica Moldova ocupă locul 10 în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populația actuală. În condițiile în care civilizația tradițională și spiritualitatea națională nu au valorizat avortul, numărul uriaș de avorturi este cauzat de ignorarea problematicii crizei de sarcină și existenței unei mentalități publice pro-avort. Scopul acestor întâlniri și prin Marșul pentru viață se vrea conștientizarea societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea. Aceasta înseamnă iubire! Sprijinul Bisericii a contribuit la creșterea numărului localităților unde s-a organizat marșul, la sporirea numărului de participanți, la diversificarea activităților și la popularizarea manifestărilor. Cu binecuvântarea Mitropolitului Moldovei IPS Vladimir și cu străduința protopopului de Drochia prot. mitrofor Pavel Vuluță în toate localitățile din raion s-au desfășurat activități legate de această temă. Preoții au avut întâlniri cu profesorii, s-au petrecut ore de religie la tema: „Viața — dar de la Dumnezeu’’, în unele localități au fost organizate întâlniri și cu administrația publică locală. Sâmbătă, 25 martie, în toate bisericile din raion a fost oficiată slujba Acatistului Sf. Cuv. Stelian, ocrotitorul copiilor. După slujba de la Catedrala „Adormirii Maicii Domnului’’ din orașul Drochia, parohul Catedralei, protopopul de Drochia Pavel Vuluță a venit către cei prezenți cu un cuvânt de învățătură, menționând următoarele: Omul e om din secunda conceperii. Viața este un dar de la Dumnezeu și fiecare copil conceput are dreptul și merită să aibă o zi de naștere. Pentru anul viitor este preconizat ca în raionul Drochia Marșul pentru Viață să se desfașoare într-o formă mai largă.

Preot Gheorghe COJOCARI,
paroh al Bisericii „Sf. Nicolae”, s. Gribova

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

logoOCP2

Ce este probaţiunea

Citeşte mai mult →