Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Prin acţiuni de caritate sufletele se înrudesc (FOTO)

Prin   /  5 aprilie 2017  /  Nici un comentariu  /   541

Toată lumea știe, că actele de caritate sunt foarte necesare în societatea noastră oropsită şi sărmană, în care locuiesc cetăţeni neputincioşi de a schimba ceva. Pentru ei, cei mai trişti ca noi, avem onoarea şi misiunea să-i ajutăm, să-i susţinem la impas, să le acordăm un sprijin.

GD_01-20170402154118

Toată lumea știe, că actele de caritate sunt foarte necesare în societatea noastră oropsită şi sărmană, în care locuiesc cetăţeni neputincioşi de a schimba ceva. Pentru ei, cei mai trişti ca noi, avem onoarea şi misiunea să-i ajutăm, să-i susţinem la impas, să le acordăm un sprijin.

Printre noi locuieşte Ana Coţofană, o personalitate bine cunoscută pentru publicul meloman drochian. Cu toate problemele severe de sănătate, Ana, pe parcursul a mai mulţi ani, a desfăşurat o activitate de muncă activă. Consecutiv, ea participa la fiecare acţiune culturală, unde bucura spectatorii cu vocea-i irepetabilă, interpretând romanţe şi alte genuri de melodii.

Acum Ana Coţofană se află la odihna binemeritată. Cu anii boala se agravează, nu se mai poate deplasa de sinestătător, fără însoţirea cuiva. Are nevoie de ajutorul celor din jur pentru foarte multe lucruri, deoarece locuieşte singură-singurică.

Secţia cultură Drochia a decis ca acum, în ajunul Sfintelor sărbători de Paşte, să organizeze un concert de binefacere, iar mijloacele acumulate să fie donate Anei Coţofană. Evenimentul a avut genericul “Prin romanţă am trecut prin viaţă”, la el au participat actorii Teatrului local “Cupidon”, regizor Petru Ababei, care au prezentat câteca scenete umoristice (spectacolul a avut loc la 2 aprilie), delectând publicul până la lacrimi. În faţa spectatorilor au evoluat: mica interpretă Anastasia Cotoneţ, binecunoscutele artiste Alina Aramă, Ana Coţofană, dar şi Tamara Balan, o invitată specială din Chişinău, care anterior a activat la şcoala de muzică din Drochia. Tamara a încântat şi a impresionat publicul cu vocea divină, puternică şi frumoasă, sensibilă şi expresivă, ce “poate sparge sticla”. Sala a apreciat-o enorm, fiind, pur şi simplu, fermecată de vocea fantastică şi exprimându-şi admiraţia faţăde talentul doameni interprete prin aplauze furtunoase. Mulţi se dădeau cu părerea că e o voce de excepţie. Tamara Balan a menţionat faptul, că pe ea şi pe eroina evenimentului le leagă o prietenie veche, activităţi culturale de neuitat, participarea la  Festivalul-concurs „Crizantema de Argint”. Ca un simbol şi ca amintire pentru acele timpuri dânsa a înmânat protagonistei un buchet de crizanteme.

Banii de la vânzarea biletelor au fost înmânaţi Anei Coţofană de către Petru Ababei.

Organizatorii au menţionat aportul deosebit al lui Vasile Cemortan din Chetrosu, fost consilier raional, care a adus la spectacol peste o sută de chetroşeni, consătenii Anei Coţofană, dar şi a Inspectoratului raional de poliţie, şef Maxim Bernic, colaboratorii căruia de fiecare dată sunt receptivi şi vin cu susţinerea unor astfel de evenimente de caritate.

Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

(De la stânga) Andriana ȚURCAN, Ana FILIP, Gabriela VATAMANIUC și Oleg BERZOI s-au pronunţat vis-à-vis de lecturarea cărţilor

Darul vacanţei – lectura

Citeşte mai mult →