Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Ziua Internațională a Familiei, marcată la Drochia

Prin   /  15 mai 2017  /  Nici un comentariu  /   42

Astăzi, 15 mai, este marcată Ziua Internațională a Familiei. Cu această ocazie, atât în multe țări din lume, cât și în Republica Moldova, se desfășoară mai multe manifestaţii, scopul de bază fiind promovarea valorilor familiei.

GD_20170515150440-001foto

Astăzi, 15 mai, este marcată Ziua Internațională a Familiei. Cu această ocazie, atât în multe țări din lume, cât și în Republica Moldova, se desfășoară mai multe manifestaţii, scopul de bază fiind promovarea valorilor familiei.

O zi frumoasă, plină de surprize și zâmbete, a fost organizată de autorități și în orașul Drochia. Zeci de familii s-au adunat astăzi în centrul orașului pentru a savura din plin această sărbătoare. Ele au cântat, au dansat şi au participat la „Starturi vesele”.

−      Prin această sărbătoare încercăm să promovăm valori frumoase, să promovăm familii care pot servi drept exemplu pentru cuplurile tinere, — a declarat Nina Cereteu, primara orașului Drochia. — Această zi subliniază importanţa valorilor familiei — egalitatea, împărţirea responsabilităţilor casnice, dragostea, respectul. Fiecare familie e deosebită în felul său, cu propriile bucurii şi dileme, aspiraţii şi cu o formulă aparte a fericirii. Menirea noastră este să oferim toate condiţiile necesare ca fiecare familie să-şi găsească cheia spre propria realizare şi fericire, — a conchis primara.

−      Suntem uniţi, asta e principalul pentru o familie, — ne-a mărturisit cu mândrie Constantin Jidraș, bunelul, care a participat împreună cu copiii și nepoțelul la probele sportive. — Or, familia este spaţiul ce oferă educaţia şi liniştea, atât de necesare pentru a avea o societate dezvoltată.

Şi pentru că este o zi specială, copiii au avut parte de mai multe surprize. Cel mai mult, însă, au fost încântaţi de uriașul topogan gonfrabil. Iar fețele copiilor, care au participat la probele din cadrul sărbătorii, au fost pline de bucurie și mândrie la finele evenimentului. Soarele le-a încălzit chipurile cu raze senine, iar primara orașului — sufletele, cu diplome și cadouri.

Menționăm, că Ziua Internaţională a Familiei a fost stabilită de ONU în 1994 în vederea sensibilizării societății privind importanţa familiei, în condițiile în care oamenii au început să se îndepărteze de această instituție. În Republica Moldova Ziua Familiei este sărbătorită oficial din anul 2010.

Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Elevii de la Gimnaziul „Viorel Ciobanu”, s. Șuri, elogiază foștii pedagogi

Amintirea și învățătura foștilor pedagogi, veșnic vie

Citeşte mai mult →