Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Asistentele medicale sunt o resursă vitală pentru sănătate

Prin   /  30 mai 2017  /  Nici un comentariu  /   376

Asistentele medicale joacă un rol deosebit în toate instituțiile medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranța și recuperarea pacienților.

Asistentele medicale joacă un rol deosebit în toate instituțiile medicale, fiind responsabili pentru bunăstarea, siguranța și recuperarea pacienților.

Acest adevăr a răsunat încă o dată în cadrul evenimentului consacrat reprezentantelor acestei profesii, ce s-a desfăşurat la Spitalul raional Drochia. Norocul acestei instituţii curative este să dispună de asistente medicale, care sunt adevărate profesioniste. Dânsele sunt posesoarele unui mare arsenal de cunoștințe și dispun de abilități diverse la aducerea unei noi vieți în lume, la îngrijirea neobosită a oamenilor bolnavi.

— Trebuie să recunoaştem, că evoluția profesiei de asistent medical a cunoscut un salt uriaș în ultimele decenii, — ne-a declarat recent Galina Maximciuc, directoarea IMSP „Spitalul raional „Nicolae Testemiţanu”. — Or, cercetarea în domeniul îngrijirilor, tehnologia informațiilor și comunicațiilor, serviciile bazate pe aparatură și echipamente medicale performante sunt câteva dintre provocările profesionale ce au contribuit la dinamica dezvoltării profesiilor acestora.

Sărbătoarea profesională le-a oferit o clipă de relaxare

Sărbătoarea profesională le-a oferit o clipă de relaxare

Actualul potenţial medical al instituţiei este capabil să răspundă provocărilor profesionale, să reziste greutăţilor, să iniţieze proiecte şi activităţi ce vor perfecţiona sistemul sănătăţii, în aşa mod oferind populaţiei raionului servicii de calitate, pe măsura aşteptărilor, — a dat asigurări directoarea.

A fost demonstrat în repetate rânduri, că asistentele medicale contribuie semnificativ la îmbunătățirea stării de sănătate a oamenilor. Prin atenția acordată îngrijirii persoanei suferinde, prin recurgerea la metodele de profilaxie a diverselor maladii, această categorie de lucrători medicali este de foarte multe ori „colacul de salvare” al celor suferinzi.

12 Mai a devenit Ziua Internaţională a asistenţilor medicali din întreaga lume, la iniţiativa Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali, creat în anul 1899, în cinstea zilei de naştere a lui Florence Nightingale, fondatoarea primei şcoli laice de asistent medical din lume.

Galina BAIDAUZ, asistentă principală

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Maxim BERNIC, șef, IP Drochia

Poliţia urmăreşte pas cu pas infractorii

Citeşte mai mult →