Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Premianții de la „Gala Laureaților” 2017

Prin   /  5 iunie 2017  /  Nici un comentariu  /   26

Valorificarea performanţelor şcolare ale elevilor şi cadrelor didactice a avut loc în cadrul evenimentului „Gala Laureaților 2017”.

Ianec UMANSCHII, unul din elevii, care s-a învrednicit de cele mai multe premii

Ianec UMANSCHII, unul din elevii, care s-a învrednicit de cele mai multe premii

Valorificarea performanţelor şcolare ale elevilor şi cadrelor didactice a avut loc în cadrul evenimentului „Gala Laureaților 2017”.

La ediţia din acest an, desfășurată în or. Drochia, au fost nominalizaţi pentru premii și mențiuni 372 elevi și profesori, care au obţinut rezultate remarcabile în domeniul culturii, învăţământului şi sportului. La disciplinele şcolare din cadrul olimpiadelor la nivel raional au fost decernaţi 317 elevi, iar la cele republicane — 11 laureaţi. Alte 44 de premii au fost înmânate participanților la activitățile extracuriculare.

Ion Recean, șef, DÎTS Drochia, a menționat, că sunt elevi care pe parcursul a 2-3 ani consecutiv obțin premii, ceea ce denotă că sunt pasionați de disciplinele şcolare, fiind ghidaţi de cadre didactice calificate.

Munca titanică a dascălilor a fost, la fel, apreciată. Astfel, 13 profesori au câștigat diplome și premii (or. Drochia, s. Drochia, s. Cotova). Premianții, care au mers acasă cu cele „mai grele buzunare” și un evantai bogat din diplome, au fost: Ianec Umanschii (LT „M. Eminescu”, or. Drochia), și Ina Bucicovschi (Liceul Rus nr. 3, or. Drochia).

Oaspeții evenimentului, Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul RM, Vitalie Josanu, vicepreședinte al raionului Drochia, Nina Cereteu, primarul or. Drochia, au felicitat atât elevii şi părinţii acestora, cu rezultate frumoase la nivel raional şi republican, cât și cadrele didactice, care au ghidat aceşti elevi. Specialiștii de la DÎTS au fost apreciați pentru buna desfăşurare a concursurilor şcolare la nivel de raion.

O recunoștință aparte merită Consiliul raional Drochia, conducerea raionului pentru ajutorul acordat în organizarea festivităţii, dar și pentru suportul oferit elevilor dotaţi. Or, este știut, investind în copii, în știința de carte, ne îngrijim de prezentul şi viitorul nostru.

În scenă au fost și frumoase evoluări artistice oferite de Valeria Maxim, Alexandru Cojocari, colectivul de dansuri populare „Izvoraș” ș.a.

Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Vasilisa ZAPOROJAN

Activitate apreciată de un trecător

Citeşte mai mult →