Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

„Copiii voştri sunt copiii lui Hristos…”

Prin   /  11 iunie 2017  /  Nici un comentariu  /   409

Ziua Internațională a ocrotirii copilului a fost marcată cu o deosebită bucurie duhovnicească în parohia „Adormirii Maicii Domnului’’ din s. Drochia.

Tedeum de sănătate

Tedeum de sănătate

Ziua Internațională a ocrotirii copilului a fost marcată cu o deosebită bucurie duhovnicească  în parohia „Adormirii Maicii Domnului’’ din s. Drochia.

Cu binecuvântarea preotului Pavel Vuluță, protopop de Drochia, și cu stăruința și purtarea de grijă față de păstoriți a părintelui paroh Serghei Ciumac, care este și responsabil de sectorul sinodal Activitate Culturală, s-a reușit desfășurarea acestei sărbători în spirit creștinesc. Oaspeți la sărbătoare au fost protoiereul Elisei Vuluță, clericul Catedralei „Adormirea Maicii Domnului” din or. Drochia, responsabil de sectorul sinodal activitate misionară, subsemnatul, cleric al bisericii „Sf. Irh. Nicolai”, s. Gribova, responsabil de relații cu mass-media, și Constantin Bâcu, diaconul Catedralei, or. Drochia.

Penru prima dată sărbătoarea a fost organizată sub patronajul bisericii. Deşi abia la început de cale, activitatea a reuşit de minune. Manifestarea a început cu un Tedeum de sănătate, cu rugăciunile de mulțumire pentru binefacerile primite de la Dumnezeu, dar şi de drumul Crucii pe parcursul căruia s-a dat citirii Acatistului Sf. Cuv. Stelian, ocrotitorul copiilor. Numărul mare de copii care au participat la sărbătoare, circa 60 de pici, majoritatea însoțiți de către părinți, a bucurat organizatorii. Aici trebuie menţionată îndeosebi truda preotului Serghei Ciumac, care a depus multă străduinţă pentru ajustarea acestui eveniment.

Pentru viață, pentru femeie, pentru familie

Pentru viață, pentru femeie, pentru familie

În cuvântul de învățătură și felicitare părintele Serghei a menționat:

— Copiii noștri sunt copiii lui Hristos. Noi le-am dat viață vremelnică, însă El le dă viață veșnică. Voi îi hrăniți cu lapte, însă El — cu Preacinstitul Său Sânge din sfânta ceașă. Păziți-vă copiii de înșelări, înșelăciuni și viclenii lumești. Ţineți minte vorba lui Hristor: cine va primi copilul, adică cine se îngrijește de copil, cine păzește sufletul lui, acela pe Mine mă primește. Dar cine va sminti (îl va abate de la calea mântuirii, îl va duce în eroare, în păcat prin pildele cele rele și purtările urâte) pe unul dintre aceștia mici care în Mine cred, aceluia mai bine este lui să-și lege o piatră de moară de gât și să se înece în adâncul mării [Mat.18.5-6]. Păziți dar, părinților, această scumpă floare a copilăriei și a tinereții copiilor voștri, păziți curățenia sufletelor lor precum livădarul bun păzește floarea gingașă de ploi, de frig și de omăt. Sfințenia se transmite doar prin exemplu. Și țineți minte: copiii voștri se numesc copiii lui Hristos, și voi veți da răspuns înaintea lui Hristos pentru ei.

La finalul sărbătorii copiii au fost serviți cu dulciuri.Astfel de activități legate de ziua copilului s-au desfășurat în centrul raional, precum și în mai multe localități.

Preot Gheorghe COJOCARI,
parohul
Bisericii „Sf. Irh. Nicolai”, s. Gribova

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Satul Drochia se face cu drumuri noi

Satul Drochia se face cu drumuri noi

Citeşte mai mult →