Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Drochienii l-au comemorat pe Eminescu (Foto-Video)

Prin   /  15 iunie 2017  /  Nici un comentariu  /   346

GD_20170615083834-001
„Trăind în cercul vostru strâmt
Norocul vă petrece,
Ci eu în lumea mea mă simt
Nemuritor şi rece.”

Ca niciodată la ţanc acest catren pentru actualitatea drochiană.

Azi, 15 iunie 2017, ca şi în fiecare an, drochienii au mers la monumentul lui Mihai Eminescu să-i comemoreze amintirea. Alaiul de oameni, în temei, angajaţi de la primărie, Consiliul raional, organizaţii şi instituţii bugetare, purtând în mâni buchete de flori, au dat peste o scenă, uşor spus, neobişnuită. Muncitorii de salubrizare făceau de zor curăţenie în preajma monumentului, cosind iarba, măturând şi îngrijind cu super viteză teritoriul. Înţelegând că trebuie să-şi întrerupă activitatea, ei s-au retras smerit, lăsând admiratorii poetului să-şi facă misiunea pentru care veniseră.


Minunat s-au prezentat elevii de la „B.P.Hasdeu”, director, Rodica Chitic, frumos a cântat colectivul de elevi de la Pelinia, conduşi de Nina Râciu, bine a ordonat repertoriul Ala Bugai, specialist la secţia cultură, respectuos a vorbit Vitalie Josanu, vicepreşedintele raionului… Dar nici talentul, nici emotivitatea nu au putut face nevăzute scările dărâmate, pavajul distrus, murdăria din jur…

La cea de-a 128 aniversare de la trecerea în nefiinţă a lui Mihai Eminescu, la Drochia a fost bifată încă o activitate, despre care marele poet ar fi zis:
„Trăind în cercul vostru strâmt
Norocul vă petrece,
Ci eu în lumea mea mă simt
Nemuritor şi rece.”

Drochienii l-au comemorat pe Eminescu

  • Colectivul IP LT „B.P.-Hasdeu”, or. Drochia.


No comment

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

logoOCP2

Ce este probaţiunea

Citeşte mai mult →