Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Drochia și-a omagiat medicii și farmaciștii (foto-video)

Prin   /  18 iunie 2017  /  Nici un comentariu  /   758

Cu prilejul sărbătorii profesionale, Ziua lucrătorului medical și a farmacistului, Consiliul raional Drochia a organizat un eveniment inedit în cadrulcăruia au fost omagiați oamenii în halate albe.

GD_20170616123854-001 

Cu prilejul sărbătorii profesionale, Ziua lucrătorului medical și a farmacistului, Consiliul raional Drochia a organizat un eveniment inedit în cadrulcăruia au fost omagiați oamenii în halate albe.

Cu mesaje de profundă mulțumire şi urări de bine au venit Corneliu Padnevici, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Igor Grozavu și Vitalie Josanu, vicepreședinții raionului Drochia. Recunoștința adusă oamenilor în halate albe a fost întărită cu diplome și flori.

Emilia Lopatenco, directoare, CS „Anatolie Manziuc”, Galina Maximciuc, directoare, IMSP „Spitalul raional „N. Testemițanu”, Iurii Babin, șef, Centrul de sănătate publică, Didina Nedorea, și Gheorghe Furtună, președinți, respectiv, al sindicatului medicinii primare a Centrului de Sănătate „Anatolie Manziuc”, și a IMSP „Spitalul raional „N. Testemițanu”, la fel au venit cu mesaje de felicitare pentru toţi lucrătorii medicali şi au reiterat principalele realizări din domeniul sănătăţii din ultimii ani. Totodată, conducătorii instituțiilor medicale au vorbit despre necesitatea creării condițiilor optime de prestare a serviciilor medicale şi dotarea instituțiilor medicale cu utilaj și echipament modern.

Pentru devotamentul în munca cotidiană, pentru insistenţa şi ardoarea profesională în salvarea vieţii şi sănătăţii populaţiei, pentru sârguinţa şi căldura omenească ce o dăruiesc pacienţilor lor, lucrătorii medicali au fost apreciați cu diplome de onoare. Iar faptul, că o bună parte din cei nominalizați de a primi diploma nu erau în sala de festivități, dar la muncă, demonstrează încă o dată, devotamentul față de profesie și respectarea jurământului dat lui Hipocrate.

Ziua lucrătorului medical şi a farmacistului se sărbătoreşte în fiecare an, în a treia duminică a lunii iunie. Sărbătoarea a fost instituită prin decret prezidențial în anul 1994 cu scopul de a aduce un omagiu reprezentanților comunității medicale din Republica Moldova și de a onora progresele din domeniul dat.

Nelly CIOBANU

Pagini: 1 2 3 4

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Elevii de la Gimnaziul „Viorel Ciobanu”, s. Șuri, elogiază foștii pedagogi

Amintirea și învățătura foștilor pedagogi, veșnic vie

Citeşte mai mult →