Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Un cadou prețios pentru copiii din Hăsnăşenii Noi

Prin   /  5 iulie 2017  /  Nici un comentariu  /   158

În comuna Hăsnăşenii Noi, după o reparaţie şi renovare extinsă, a fost redeschisă grădiniţa de copii „Izvoraşul” pentru 70 de micuţi.

Igor Grozavu, James D. Pettit, Roman Caraseni și Jeff Paquette

Igor Grozavu, James D. Pettit, Roman Caraseni și Jeff Paquette

În comuna Hăsnăşenii Noi, după o reparaţie şi renovare extinsă, a fost redeschisă grădiniţa de copii „Izvoraşul” pentru 70 de micuţi.

„Instituţia preşcolară, pe timpuri foarte apreciată, cu anii „a îmbătrânit”, — ne relatează Roman Caraseni, primarul comunei Hăsnăşenii Noi. — Era nevoie de o renovare serioasă a blocurilor principale, adică cel sanitar şi cel alimentar. Şi aici ne-au venit în ajutor Statele Unite ale Americii”.

Proiectul „Renovarea blocului sanitar şi alimentar în grădiniţa de copii „Izvoraş” din com. Hăsnăşenii Noi” a fost implementat cu suportul Unității Militare din cadrul Ambasadei SUA în Republica Moldova. Lucrările de reparație au fost efectuate de agentul economic „Ricostar” din România. Dar şi cu implicarea grupului de lucru local, sub egida primăriei.

Moment solemn- se taie panglica - simbolul dării în exploatare a instituției

Moment solemn- se taie panglica – simbolul dării în exploatare a instituției

Cei peste 70 de copilaşi au primit în dar o instituţie renovată total, ce le oferă condiţii îmbunătăţite şi adaptate la cerinţele sanitare. La reparaţia întregului edificiu s-a inclus administraţia publică locală, colectivul instituţiei şi părinţii.

La darea în exploatare a obiectului au participat oaspeţi de onoare: Excelenţa Sa, James D. Pettit, Ambasadorul SUA în Moldova, Jeff Paquette, şeful Biroului Militar, alți reprezentanți ai Ambasadei SUA, dar şi Igor Grozavu, vicepreşedintele raionului, alţi invitaţi din raionul Drochia. După tăierea panglicii oaspeţii au făcut o excursie prin instituţie pentru a admira rezultatul final al unei munci inspirate şi minuţioase în interesul copiilor.

Discipolii grădiniţei „Izvoraş” din comuna Hăsnăşenii Noi, sub bagheta educatoarelor, a şefei Raisa Guzgan, cu acest prilej au pregătit şi au susţinut un mic concert, mulţumind tuturor pentru cadoul făcut.

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

001

Всё-таки в ней что-то было …

Citeşte mai mult →