Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Ionel Prodan, copilul care își cântă țara și încântă o lume

Prin   /  22 iulie 2017  /  Nici un comentariu  /   1.335

Moldova noastră este bogată în personalităţi notorii în toate domeniile, care ne reprezintă neamul. Cu atât mai mare ne este mândria, dacă aceste talente veritabile îşi au rădăcinile în localităţile noastre de baştină.

Micul artist cu succese mari Ionel PRODAN

Micul artist cu succese mari Ionel PRODAN

Moldova noastră este bogată în personalităţi notorii în toate domeniile, care ne reprezintă neamul. Cu atât mai mare ne este mândria, dacă aceste talente veritabile îşi au rădăcinile în localităţile noastre de baştină.

Locuieşte Ionel Prodan cu părinţii în capitală, este un elev silitor în clasa a VI-a. Evident, Chişinăul oferă mai multe posibilităţi de dezvoltare. Până la urmă, băiatul s-a afirmat în dans şi muzică vocală. A participat la mai multe concursuri, organizate la diverse nivele. După evoluările de rang local, Ionel a ajuns la Festivalul Internațional al copiilor talentaţi „Micul prinț”, desfăşurat la Palatul Naţional din Chişinău. Aici el s-a învrednicit de Premiul Mare, ce i-a deschis calea spre concursurile internaţionale din Bulgaria, Italia şi Cernăuţi. Mulţi admiratori ai talentului micului interpret l-au ascultat cu sufletul la gură, l-au admirat, rămănănd copleşiţi de arta interpretativă şi de măiestria scenică a lui Ionel. Vocea-i divină i-a fermecat și pe membrii juriului.

Prima lui ieşire din ţară după acest concurs a fost la Iaşi, unde a deschis Festivalul „Gr. Vieru”, eveniment închis prin evoluarea lui Ion Suruceanu.

„Micul prinţ” Ionel Prodan, buneii căruia locuiesc în satul Chetrosu, a demonstrat şi la concursurile internaţionale aceleaşi performanţe înalte. În a treia decadă a lunii iunie, în orasul Ahiloi din Bulgaria, s-a desfăşurat gala laureaților Concursului Internațional „MORSCA PERLA”, ce a durat trei zile la rând. Ionel Prodan a luat Premiul I. A apărat cu cinste Steagul Moldovei, iar Imnul țării noastre a fost interpretat pentru unicul participant din Moldova, pentru Ionel Prodan, care a concurat cu piesele „Basarabie” şi „Moldova mea”.

La aproape două săptămâni distanţă, micul artist a participat la un alt concurs, la cel din Italia. Ionel Prodan a bucurat din nou familia, rudele şi apropiaţii cu rezultate remarcabile, acum la Festivalul Internațional „LE STELLE DI GARDA”, ce s-a desfăşurat în orașul Busolengo, în apropiere de minunatul oraș Milano. Şi iar a fost unicul participant din Moldova. Italia l-a impresionat mult de tot, el, însă, a lăsat-o fără trofee.

„Urmează un nou Concurs Internaţional, cel de la Cernăuţi. Dar avem şi o invitaţie deja la Varna, Bulgaria, — ne mărturiseşte mândru de nepoţel, bunicul Nicolae Moraru. — Eu îl însoţesc peste tot, trăiesc împreună cu el emoţii profunde până la lacrimi”.

„Ne bucurăm foarte mult de nepoţelul nostru Ionel, care, de altfel, îmi poartă şi prenumele, — mi s-a destăinuit şi celălalt bunic, Ion Prodan, primar de Chetrosu. — Îi urăm multe realizări frumoase în continuare. Suntem mândri de el şi sperăm să cucerească publicul şi juriul şi în viitor. Iar noi îi vom fi alături”.

Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Satul Drochia se face cu drumuri noi

Satul Drochia se face cu drumuri noi

Citeşte mai mult →