Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

O nouă rundă de indexare a depunerilor băneşti

Prin   /  26 iulie 2017  /  Nici un comentariu  /   20

Ministerul Finanțelor, în primăvara acestui an, a inițiat plata sumelor indexate pentru deponenții „Băncii de Economii”.

Ministerul Finanțelor, în primăvara acestui an, a inițiat plata sumelor indexate pentru deponenții „Băncii de Economii”. Această acţiune a fost pusă în sarcina oficiilor Î.S. Poșta Moldovei. Despre mersul achitării plăţilor pentru deponenţii „Băncii de Economii” am discutat cu Maria Jigailo, sefa OP Drochia 2.

Maria Jigailo, sefa OP Drochia 2

Maria Jigailo, sefa OP Drochia 2


— Spuneţi-mi, vă rog, cine poate beneficia de indexările depunerilor băneşti?

—Deponenții năs-cuți până în 1991, inclusiv, primesc sumele indexate aferente primei etape; şi deponenții născuți până în 1936, inclusiv, — sumele indexate pentru etapa a doua.

— Cetăţenii cunosc informaţia unde îşi pot ridica banii?

— Da, cunosc. De exemplu, pentru luna mai am achitat peste 40 de mii, iar pentru iunie — peste 100 de mii de lei.

— Se adresează şi deponenţi din sate?

— Ei îşi pot ridica banii şi pe loc. Dar În cazul sumelor mai mari sau dacă apar unele impedimente — evident că vin la noi.

— Impedimente de ce gen apar?

— De exemplu, la plata sumelor pentru prima etapă inițial actul de bază îl constituia paşaportul de tip sovietic, dar el deja nu mai este în vigoare. Unii au datele vechi înregistrate în cărţile de imobil, alţii mai păstrează o copie a vechiului document, de unde se pot prelua datele. Când nu putem soluţiona problema pe loc, ne adresăm la oficiul Central şi intervine Chişinăul. Deponenţii nu trebuie să sufere.

— Care vor fi următorii paşi?

— În curând vom începe colectarea cererilor de înregistrare pentru următoarea tranşă, adică pentru deponenţii născuţi după 1936.

A înregistrat Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Foto: Nelly CIOBANU/ arhiva GD

Să protejăm roada de incendii

Citeşte mai mult →