Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Careul de adio la „Poienița însorită” (foto-video)

Prin   /  3 august 2017  /  Nici un comentariu  /   861

Săptămâna trecută, Tabăra de odihnă pentru copii „Poienița însorită”, situată la 5 km. de or. Drochia, și-a luat adio de la cei pe care i-a găzduit.

În ospeție - Adriana OCHIȘANU, cea mai cunoscută interpretă de muzică populară din Republica Moldova și una dintre cele mai populare interprete moldovence din România

În ospeție – Adriana OCHIȘANU, cea mai cunoscută interpretă de muzică populară din Republica Moldova și una dintre cele mai populare interprete moldovence din România

Săptămâna trecută, Tabăra de odihnă pentru copii „Poienița însorită”, situată la 5 km. de or. Drochia, și-a luat adio de la cei pe care i-a găzduit.


La careul festiv de închidere a sezonului estival 2017 au participat șefi, specialiști și reprezentanți ai Direcției Învățământ, Tineret și Sport, ai organelor de drept, angajații taberei și, desigur, copiii. Nicolae Borziac, instructorul pe sport, susținut de Dumitru Tartacovschi, șeful senatului taberei, și de cei 7 membri ai senatului, au coborât drapelul RM.

Apoi a urmat un șir de numere artistice frumoase însoțite de multe surprize. Petronela Ciobanu, Sanda Antonovici, Loredana Elpujan și alți copii frumoși și talentați au cântat și au dansat cum au putut mai bine. Aliona Râbac, directoarea taberei, a felicitat copiii cu șansa de a se odihni la frumoasa tabără „Poienița însorită” și le-a apreciat meritele în cadrul activităților desfășurate pe parcurs. Iar oaspeților prezenți la sărbătoare le-a mulțumit pentru conlucrare și le-a înmânat câte o diplomă de mulțumire. De diplome s-au învrednicit și angajații taberei, precum și educatoarele cele mai active și ingenioase.

Programul artistic a finalizat cu interpretarea Imnului taberei, iar spiritul de sărbătoare a culminat cu ieșirea în scenă a celei mai cunoscute interprete de muzică populară din Republica Moldova și una dintre cele mai populare interprete moldovence din România — Adriana Ochișanu.

Buna desfășurare a odihnei copiilor a fost supravegheată și dirijată de 18 educatori calificați, 5 din ei fiind studenți, un educator metodist, un animator cultural, un instructor pe sport și o echipă profesionistă de bucătari, îndrumați de Snejana Conea. Apropo, copiii au spus că au rămas mulțumiți de meniul taberei, fiind ospătați cu cele mai gustoase bucate, dulciuri și fructe. Zi și noapte sănătatea copiilor a fost vegheată de medicii tată-fiu Sergiu și Ciprian Rotari. De menționat, că au fost efectuate doar două adresări la salvarea raională cu suspecție de apendicită. În rest, doctorii au făcut față tuturor adresărilor parvenite din partea micilor pacienți.

Unii copii ne-au mărturisit că și-au făcut mulți prieteni și mai doresc să vină la tabără și la anul următor. Iar să fi fost încă o tură, n-ar iezita să-și facă valiza și să vină înapoi la „Poienița insorită”.

După cum ne-a comunicat directoarea taberei, pe parcursul sezonului estival, la poieniță s-au odihnit 642 de copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 17 ani. Pentru 10 zile la tabără prețul unui bilet a rămas acelaș — 1350 lei. Părinţii au achitat 50 la sută din costul biletului, în comparație cu anii precedenți, când achitarea era doar de 20%. 228 de copiii din familiile cu venituri modeste şi cei orfani, precum și elevii care au obținut pe parcursul anului performanțe la învățătură, au beneficiat de bilete gratuite.

La deschiderea fiecărui tur copiii i-au avut ca oaspeți de onoare pe Victor Cemortan, Orchestra „Pelinița”. Emoții pozitive și clipe fericite au adus copiilor actorii teatrului „Vasile Alecsandri” din or. Bălți.

Pe parcursul șederii la tabără, copiii au fost antrenați în mai multe activități cu genericul: „Familia este un patriotism”, „Securitatea publică — viitorul fiecăruia dintre noi”, „Intelect-cafe” ș.a., concursuri: „Coafură trăsnet”, „Dansez pentru tine”, desenul pe asfalt pe tema: „Plaiul meu natal — gură de rai”, starturi vesele și multe altele.

Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

90645515_667295160749869_3407213876792524800_n

COVID-19, raionul Drochia, informaţia la zi

Citeşte mai mult →