Ziua Internațională a Tineretului marcată la Drochia (foto)

În weekend-ul precedent, pe piața centrală a or. Drochia, au fost organizate mai multe acţiuni dedicate Zilei Internaţionale a Tineretului, marcată oficial pe 12 august din a. 2000.

(De la stânga la dreapta) Sabina LOZANCIUC, Maria GRUBÂI, Anastasia NENESCU, Nina ȚURCANU și Lucia BABII, elevele Liceului Teoretic „B.P.-Hasdeu”, or. Drochia, membre al Partidului Post Tenebras Lux (PPTL)
(De la stânga la dreapta) Sabina LOZANCIUC, Maria GRUBÂI, Anastasia NENESCU, Nina ȚURCANU și Lucia BABII, elevele Liceului Teoretic „B.P.-Hasdeu”, or. Drochia, membre al Partidului Post Tenebras Lux (PPTL)

Acivitatea a fost desfășurată în cadrul proiectului ProDem, ce are drept scop sporirea participării alegătorilor tineri din RM și care votează pentru prima dată la procesele democratice.

Administrația locală, prezentă la sărbătoare, a menționat importanța tinerilor în societate și a informat ce strategii întreprinde Guvernul RM pentru a le facilita implicarea directă în viața socială.

În cadrul evenimentului a fost instalat un panou al democrației, unde tinerii din Drochia au indicat cu ce probleme se confruntă și care ar fi, după părerea lor, soluțiile. Accentul a fost pus pe activitățile de dezvoltare personală și pe lipsa locurilor de odihnă pentru tineri.

Cu forțele proprii tinerii au susținut un concert, mesajul căruia a fost mobilizarea și participarea lor activă la rezolvarea problemelor existente în societate. Au fost organizate târguri, unde tinerii și-au prezentat propriile lucrări confecționate manual, iar pentru doritori a fost prezentat și un MasterClass.

Victorina „Eu sunt viitorul alegător” a pus la încercare cunoștințele tinerilor cu referire la sistemul electoral din RM. Echipele participante la victorină, „ProSucces” și „ProDemocrația”, au demonstrat cunoștințe profunde în domeniul dat, de aceea au încheiat competiția cu scorul la egalitate.

Pe parcursul activității tinerii au repartizat pleante, în care este justificată importanța participării la procesul de votare și sunt enumerați pașii mersului la vot.

Vera Flocea, coordonatoarea proiectului ProDem, a menționat, că este mulțumită de implicarea activă și conștiincioasă a tinerilor din Drochia nu doar la activitatea dată, dar și în viața socială: „Important este, că tinerii conștientizează faptul, că ei constituie o condiție esențială în vederea consolidării democrației și a dezvoltării cetățeniei active, iar cu ajutorul proiectului ProDem tinerii vor aprofunda cunoștințele despre procesele democratice și procedurile electorale”, — a conchis coordonatoarea proiectului.

Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns