Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Medicii din Moara de Piatră au un nou Oficiu

Prin   /  10 septembrie 2017  /  Nici un comentariu  /   86

Inaugurată la 28 august, curent, Instituţia medicală din această localitate va deservi peste 1.400 de locuitori ai satului Moara de Piatră.

Panglica simbolică a fost tăiată, intrarea în instituție - deschisă

Panglica simbolică a fost tăiată, intrarea în instituție – deschisă

Inaugurată la 28 august, curent, Instituţia medicală din această localitate va deservi peste 1.400 de locuitori ai satului Moara de Piatră.

La solemnitatea de deschidere a oficiului au fost prezenți oaspeţii de onoare: Corneliu Padnevici, Deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Vasile Grădinaru și Igor Grozavu, președintele și vicepreședintele raionului Drochia.

Edificiul a fost construit din mijloacele financiare alocate de Compania Naţională de Asigurări în Medicină, Consiliul raional Drochia și de Consiliul sătesc, sub conducerea și la insistența primarei Valentina Bejenaru, dar grație implicării active a deputatului Corneliu Padnevici.

Costul total al construcției a constituit peste două milioane lei.

Corneliu Padnevici a avut grijă să doneze noului Oficiu al Medicilor de Familie mobilier, în valoare de unsprezece mii lei.

„Nu poţi să prestezi servicii de calitate atunci când nu sunt condiţii, de aceea ne-am pus drept scop să reuşim şi să ducem la bun sfârşit această perlă, acest edificiu, această instituţie medicală modernă de tip european”, a zis Corneliu Padnevici.

„Oficiul medicilor de familie anterior funcţiona într-o clădire veche și pacienţii nu puteau beneficia de condiţii bune şi servicii calitative”, a spus Vasile Grădinaru.

Potrivit tradițiilor moldo-venești, localul a fost sfințit, iar personalul ce v-a activa în el, binecuvântat.

Cu ocazia acestui eveniment important, dar şi al Hramului satului, localnicii au susținut un concert de sărbătoare. Două cupluri care și-au celebrat nunta de aur, au primit felicitări, cuvinte de recunoştinţă şi buchete de flori.

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Maxim BERNIC, șef, IP Drochia

Poliţia urmăreşte pas cu pas infractorii

Citeşte mai mult →