Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Un drochian este al zecelea pe mapamond

Prin   /  21 septembrie 2017  /  Nici un comentariu  /   715

Între 23 august şi 2 septembrie curent, în localitatea bulgară Kranevo, aflată pe malul Mării Negre, a avut loc Campionatul mondial la jocul de dame ruseşti printre juniori, ediţia a VII-ea.

Foto-0001

Între 23 august şi 2 septembrie curent, în localitatea bulgară Kranevo, aflată pe malul Mării Negre, a avut loc Campionatul mondial la jocul de dame ruseşti printre juniori, ediţia a VII-ea.

Confruntările sportive s-au petrecut printre juniori. Aceştea au fost repartizaţi, conform vârstei, în 6 grupe, cei mai mici fiind născuţi în 2009, iar cei mai mari în 2001-2003.

Campionatul mondial s-a petrecut a VI-ea oară consecutiv la baza sportivă „Aqualife” cu toate rigorile unei confruntări sportive mondiale.

Deschiderea Campionatului a avut loc în mod festiv, concurenţii fiind felicitaţi de Președintele Federaţiei Mondiale a jocului de dame, primarul or. Kranevo, dar și de campioni mondiali.

La închidere, premianţilor li s-au înmânat medalii şi cupe comemorative. În cinstea celor ce s-au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de onoare se intona imnul ţării ce o reprezenta campionul, iar biruinţa lui era însemnată cu focuri de artificii.

Pentru prima dată la o întrecere de o asemenea anvergură a participat şi un reprezentant al raionului nostru. Ca premiant la Campionatul Naţional la jocul de dame în 2017, la competiţii a fost admis şi reprezentantul drochian, elevul cl.a II-a a LT „M.Eminescu” Vladimir Croitoru. El a concurat cu colegii lui, născuţi în 2009 şi mai mici, din peste 20 de ţări ale lumii.

Chiar dacă în palmaresul său a avut doar cinci participări în diverse turnee din ţară, de la probă la probă, Vlad urca ferm, treaptă cu treaptă. În final, la proba cea mai importantă-clasică, a ocupat locul 10, devansând campionul şi vicecampionul RM la aceeaşi vârstă din or. Bender, care s-au plasat, respectiv, pe locurile 11 şi 12.

Locul ocupat de Vlad Croitoru va fi înscris în palmaresul Campionatului mondial, iar Vlad este un mesager al Republicii Moldova printre participanţi. Succesul lui se datorează antrenorului său Pavel Cincilei.

Foto-0002

−      Ne-am fi dorit şi noi vreun podium de onoare la una din cele trei probe: bliţ, rapid sau clasic,- ne spune Pavel Cincilei.- Dar puternici sunt reprezentanţii Belarusiei, Rusiei, Ucrainei, Cazahstanului, Uzbechistanului, etc. Şi geografia participanţilor la acest campionat se lărgeşte. Anul acesta pentru prima dată au participat reprezentanţi din SUA şi chiar jucători de dame din India. Noi am văzut la ce nivel suntem. Vom face concluziile pentru viitor.

Atât Vlad Croitoru, cât şi antrenorul său, Pavel Cincilei, aduc sincere mulţumiri preşedintelui raionului Vasile Grădinaru, consilierilor raionali, directorului SRL „Agrosalvia”, Tudor Rotari din s. Nicoreni, directorului ÎI „Grosu Anatolie” din s. Sofia, dirigintei de clasă Stela Vasin, care le-au făcut posibilă participarea la Campionatul mondial la joc de dame.

Simion DUMITRU, or. Drochia

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Foto: arhiva personală

„Poliţia trebuie să fie frumoasă şi la exterior şi în interior, şi la propriu, şi la figurat”

Citeşte mai mult →