Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Ambiţii… sau conflict de interese

Prin   /  5 octombrie 2017  /  Nici un comentariu  /   947

Astăzi, de Ziua Internaţională a lucrătorilor din învăţământ, când cadrele didactice merită cele mai frumoase felicitări şi calde aplauze pentru munca lor nobilă, la redacţie a venit Violeta Roşca, consilieră raională, profesoara şi dânsa, să ne aducă o veste nu chiar îmbucurătoare.

77Astăzi, de Ziua Internaţională a lucrătorilor din învăţământ, când cadrele didactice merită cele mai frumoase felicitări şi calde aplauze pentru munca lor nobilă, la redacţie a venit Violeta Roşca, consilieră raională, profesoara şi dânsa, să ne aducă o veste nu chiar îmbucurătoare.

Dumneaei, împreună cu Tudor Chelari, consilier raional, cu alţi membri ai comisiei, au fost prin raion să aprecieze pregătirea instituţiilor de profil către noul an de învăţământ 2017-2018. Satele, pe unde au mers dumnealor, nu le-au lăsat mari impresii, câte ceva s-a făcut, altceva se mai face, dar din lipsa finanţelor acestea sunt mai mult lucrări cosmetice.

Atunci membrii comisiei au decis să viziteze pentru comparaţie şi câteva instituţii din oraş. Cea mai bună impresie le-a lăsat I.P. L.T. „Mihai Eminescu”, care are performanţe nu doar la învăţătură, fapt dovedit de succesele elevilor la toate olimpiadele, dar şi la capitolul „pregătirea de noul an de studii”. Din propriile economii aici este schimbat acoperişul, se fac şi alte lucrări importante pentru ca elevilor să le fie comod şi confortabil să-şi facă studiile. Nemaivorbind şi de dotarea claselor de informatică, de multe alte aspecte ce ţin de procesul instructiv-educativ, fapt înalt apreciat şi de Pavel Filip, prim-ministru al Republicii Moldova, aflat într-o vizită de lucru la această instituţie.

Dar, cu părere de rău, mai menţiona Violeta Roşca, la evaluarea totalurilor pe raion I.P. L.T. „Mihai Eminescu” a fost plasată hăt departe de primele locuri, prioritate acordându-se unor instituţii cu performanţe mai modeste. Ceea ce nu este nici echitabil şi nici onest, a mai estimat doamna consilier. Sunt ambiţiile cuiva… sau există un conflict de interese?

Apropo, anul acesta la Liceul Teoretic „M.Eminescu” s-au înscris copii pentru 5 clase de-a întâia. Probabil, acest fapt vorbeşte de la sine.

Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Echipa sanitară acordă primul ajutor medical persoanei blocate în urma „cutremurului de pământ”

„Cutremur de pământ” la Fântânița

Citeşte mai mult →