Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

#SuperCoders pentru drochieni (FOTO)

Prin   /  19 octombrie 2017  /  Nici un comentariu  /   104

La 15 octombrie, curent, în Biblioteca publică raională „Iulian Filip”, Drochia, a fost lansat Programul Național de Coding #SuperCoders.

Copiilor de la Drochia le-a fost înmânat „Certificatul de participare la atelierul de coding #SuperCoders”

Copiilor de la Drochia le-a fost înmânat „Certificatul de participare la atelierul de coding #SuperCoders”

La 15 octombrie, curent, în Biblioteca publică raională „Iulian Filip”, Drochia, a fost lansat Programul Național de Coding #SuperCoders.

La deschiderea oficială a evenimentului au fost prezente Angela Mușet, Directoarea Centrului de Informații Universitare din or. Chișinău, implementatoarea de proiect, și Cătălina Barari, reprezentanta Companiei Orange, care au oferit copiilor câte un tricou cu logoul Super Coders.

Acest grandios program a fost inițiat de Grupul Orange Moldova în parteneriat cu Programul Novateca.

Activitatea desfășurată la Drochia a fost împărțită în două ateliere de lucru. În primul au participat la un workshop de coding 20 copii cu vârsta de 10-14 ani din liceele „M. Eminescu”, „Ștefan cel Mare” și Liceul Rus nr. 3 din oraș. Ghidați de profesoarele Alla Guțu și Natalia Cojocaru, participanții au făcut cunoștință cu noţiunile elementare de programare informatică. Obiectivul nu a fost de a-i transforma pe cei mici în specialiști IT, ci de a le oferi o perspectivă distractivă, simplă și educativă asupra valorii mediului digital.

Al doilea atelier a fost oferit părinților, care au beneficiat de un training tematic despre securitatea online a copiilor prin prisma datelor cu caracter personal. Trainera Ala Bugai a demonstart avantajele şi riscurile lumii virtuale, dar şi cum să fie asigurată securitatea online a copiilor. Părinții au vizionat filme de scurt metraj despre diverse situații de încălcare a dreptului la viața privată și siguranța copiilor online.

A fost o zi plină de emoții pozitive și impresii plăcute. Evenimentul a finisat cu un flash mob și poze comune cu părinții.

În cadrul Programului Național de Coding cca 1500 de copii şi părinţi au fost invitaţi să descopere o nouă lume digitală la atelierele #SuperCoders. Acestea reprezintă o continuitate a proiectului-pilot lansat de Orange Moldova în 2016, succesul căruia a permis transformarea sa în program naţional. Atelierele s-au desfăşurat timp de 3 zile în 37 de biblioteci publice din toată ţara.

Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Воду кипятим фото-символ

Физика и кухня, продолжение темы

Citeşte mai mult →