Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

„Certitudine” a instruit tinerii drochieni

Prin   /  7 noiembrie 2017  /  Nici un comentariu  /   66

Recent, în cadrul primăriei oraşului Drochia, au fost instruiţi cinci grupuri de tineri prin intermediul a patru module

Participanții la instruire vor aplica în practică cunoștințele teoretice

Participanții la instruire vor aplica în practică cunoștințele teoretice

 

Recent, în cadrul primăriei oraşului Drochia, au fost instruiţi cinci grupuri de tineri prin intermediul a patru module: „Participarea Tinerilor la luarea deciziilor la nivel local. Dezvoltarea Parteneriatelor Publice-Private”, „Crearea şi Gestionarea unei organizatii Comunitare Active. Antreprenoriat Social”, „Elaborarea Propunerilor de Proiect şi Management de Proiect” şi „Colectare de Fonduri”.

În perioada mai 2017 — aprilie 2018, AO „Certitudine” derulează proiectul „Abilitarea Civică a Tinerilor din Mediul Rural”, finanţat de Fondul Național pentru Democrație (NED). Proiectul are drept scop abilitarea tinerilor din mediul rural cu aptitudini  şi cunoştinţe în domeniul participării la dezvoltarea comunităţii. Implementarea proiectului va contribui la creşterea gradului de implicare a tinerilor la soluţionarea unor probleme la nivel de comunitate.

Grupul ţintă sunt tineri între 14 şi 24 ani din mun. Bălți, cât şi cei din raioanele Florești, Fălești, Drochia, Sângerei, Râșcani.

Cunoştinţele teoretice însuşite de către tineri în cadrul programului de instruire vor fi aplicate în practică prin organizarea diferitor activităţi de voluntariat şi  colectare de fonduri, ceea ce va oferi tinerilor oportunitatea de a practica abilităţile lor de participare civică.

La finele perioadei de instruire, tinerii vor avea dezvoltate abilităţile şi competenţele necesare pentru a  implementa noi proiecte în folosul comunităţii. Mai mult ca atât, în localitate va fi implementat un  proiect  de  advocacy,  consolidarea capacităților  grupurilor de  tineri  pentru implicarea în  procesele de guvernare la nivel local, campanii de  sensibilizare privind  procesele democratice,  elaborate de către grupurile de inițiativă create,  pentru  promovarea implicării tinerilor la rezolvarea unor probleme la nivel de comunitate.

Eugeniu GRAUR,
coordonator de proiect

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Foto: arhiva personală

„Poliţia trebuie să fie frumoasă şi la exterior şi în interior, şi la propriu, şi la figurat”

Citeşte mai mult →