Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Nu schimbăm caii pe Ford

Prin   /  2 decembrie 2017  /  Nici un comentariu  /   32

Pornind să scriu aceste rânduri, în care îmi doream să îndemn foştii abonaţi, dar şi lume nouă, să aboneze ziarul „Glia drochiană”, m-am gândit la un titlu, care mi-a venit, însă, în ruseşte: „Коней на переправе не меняют”.

GL-logo-webPornind să scriu aceste rânduri, în care îmi doream să îndemn foştii abonaţi, dar şi lume nouă, să aboneze ziarul „Glia drochiană”, m-am gândit la un titlu, care mi-a venit, însă, în ruseşte: „Коней на переправе не меняют”. M-am tot chinuit să găsesc varianta română a acestui înţelept adevăr, dar nicidecum nu am reuşit să scot acel „fix în fix”. Astfel că, am apelat la traducerea online, adică prin internet. Însă, am făcut ochi mari la ce mi-a dat calculatorul, căci traducerea suna astfel: „Nu schimb caii pe Ford”. Dar, după un pic de meditare, am găsit chiar foarte bun acest gând, ba chiar cu un profund subînţeles metaforic.

Chiar aşa, nu mai schimbăm noi caii pe Ford. Prin asta vreau să zic, că publicaţia „Glia drochiană”, care se editează deja de 18 ani şi care mai este descendentă din ziarul raional distribuit în raionul Drochia din 1951, adică, timp de 48 de ani, are nu doar „coloană vertebrală” sigură, nu doar prieteni fideli, nu doar susţinători de nădejde, nu doar abonaţi care nu îşi imaginează ziua de vineri fără „Glie”, dar şi temeinice tradiţii, onestitate verificată în timp, colectiv de jurnalişti, care poartă pe umeri nu doar greutatea unor studii profunde, dar şi o experienţă „bătută pe muchie” şi verificată decenii la rând.

Astfel, „Glia drochiană” va fi şi de acum încolo ziarul responsabil şi statornic, care nu-şi schimbă, dar nici nu-şi minte prietenii de-o viaţă. Or, „Glia” are în sine acea tijă puternică şi capabilă să menţină trainică legătura dintre ziar şi cititori. Ea rămâne şi de acum încolo o ediţie ce-şi consacră paginile şi scrierile oamenilor care vor să fie informaţi, vor să ştie despre actualitatea raională şi cea locală, despre realizările din sectorul agrar şi cel administrativ, despre oameni interesanţi şi fapte frumoase, dar şi despre încălcări de legislaţie, pedepse meritate, lucruri ieşite din comun şi fapte diverse.

De aceea, vă îndemnăm, stimaţi abonaţi, cititori vechi şi mai noi, să perfectaţi câte un abonament la publicaţia noastră pentru anul 2018. Abonarea o puteţi face atât la oficiile poştale, centrul poştal, cât şi nemijlocit la factorii poştali şi la redacţie. Vă puteţi abona atât pentru un an, la costul de 84 lei, pe jumătate de an, plătind 42 lei, cât şi pentru trei luni, achitând 21 de lei. Deoarece la expirarea termenului pentru care aveţi abonamentul, puteţi perfecta un nou abonament pentru o altă perioadă. În aşa fel, veţi achita sumele pe rând, faptul fiind aproape nesimţit de bugetul familiei.

Cât ne priveşte, vom fi şi în continuare acel colectiv redacţional dedat „Gliei” şi acea „Glie drochiană” consacrată cititorilor.

Liuba BULGARU, redactor-şef

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Echipa sanitară acordă primul ajutor medical persoanei blocate în urma „cutremurului de pământ”

„Cutremur de pământ” la Fântânița

Citeşte mai mult →