Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Coronița Ilenei Cosânzene și buzduganul lui Făt-Frumos au mers la Rădăuți și Țarigrad (FOTO)

Prin   /  2 decembrie 2017  /  Nici un comentariu  /   52

La 25 noiembrie, curent, a avut loc Festivalul Internațional de frumusețe și inteligență „Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana”, ediția a XII-a.

Coronița Marianei Gabriela MANOLI și Andrei Mircea FLUTUR, alături de moderatorii Cristina ȚURCANU și Nicolae COVALI

Coronița Marianei Gabriela MANOLI și Andrei Mircea FLUTUR, alături de moderatorii Cristina ȚURCANU și Nicolae COVALI

La 25 noiembrie, curent, a avut loc Festivalul Internațional de frumusețe și inteligență „Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana”, ediția a XII-a.

Evenimentul a fost organizat de Secția cultură a Consiliului raional Drochia și primăria or. Drochia în incinta Casei raionale de cultură, având drept scop promovarea folclorului autentic în rândul tinerei generații.

La festival au participat șase perechi de tineri din satele Mândâc, Țarigrad și Pelinia, raionul Drochia, și din municipiile Rădăuți și Botoșani, România. Moderatorii evenimentului, Cristina Țurcanu, specialist, secția cultură, și Nicolae Covali, elev, cl. XII, IP LT „B. P.-Hasdeu”, or. Drochia, au dat citirii probelor concursului, și anume: prezentarea, cartea de vizită, cântecul în duet, dansul în duet, prezentarea costumului popular, pregătirea unui elexir al dragostei de către Ileana Cosânzeana și prezentarea unei declarații de dragoste din partea lui Făt Frumos.

Toate perechile, Bogdana Chilari și Alexandru Lozan (s. Mândâc), Daniela Rogac și Daniel Pripa (s. Pelinia), Alexandrina Conea și Alexandru Cojocari (s. Țarigrad), Mariana Gabriela Manoli și Andrei Mircea Flutur (mun. Rădăuți), Ionela Petronela Petrișoru și Ciprian Gherasim (mun. Botoșani), cuplul Ana și Ciprian Simionescu (mun. Botoșani) au demonstrat curaj, inteligență, talent și multă creativitate.

Juriului i-a fost greu să determine perechea cea mai bună. Într-un final, cei șase jurați au distins prestația a două cupluri, oferind titlul de Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana, precum și Marele premiu tinerilor din Țarigrad și Rădăuți. Dat fiind faptul, că au câștigat două perechi, juriul a decis ca coronița Ilenei Cosânzene să meargă la Rădăuți, iar buzduganul lui Făt-Frumos la Țarigrad.

Toate perechile participante la Festival au fost premiate cu diplome și premii bănești oferite de organizatori.

Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Renaşterea femeii: resurse interioare, încredere,
independență în gândire, discernământ în acţiune

Renaşterea femeii: resurse interioare, încredere, independență în gândire, discernământ în acţiune

Citeşte mai mult →