Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Încredere, demnitate şi patriotism (FOTO)

Prin   /  17 decembrie 2017  /  Nici un comentariu  /   49

Poliţiştii Inspectoratului de poliţie Drochia au organizat sâmbătă Ziua uşilor deschise – o acţiune dedicată aniversării a 27-a de la cearea Poliţiei Naţionale.

arsenal

Poliţiştii Inspectoratului de poliţie Drochia au organizat sâmbătă Ziua uşilor deschise – o acţiune dedicată aniversării a 27-a de la cearea Poliţiei Naţionale.

Evenimentul a demarat cu depunere de flori în semn de omagiere a memoriei eroilor căzuți pentru integritatea țării. Raportul de activitate a colectivului în 2017 a fost prezentat de Maxim Bernic, şef, Inspectoratul de poliţie Drochi, iar un grup de poliţişti-veterani au primit Diplome de mulţumire din partea Inspectoratului General de poliţie şi a MAI.

Unii primari, veterani, dar şi tineri ai societăţii civile au adresat cuvinte de recunoştinţă poliţiştilor pentru munca efectuată. Au fost vizionate câteva filme de scurt metraj din activitatea istorică a inspectoratului. La eveniment a fost prezent şi polițistul junior David Măntăluță din s. Pelinia, protagonistul filmului naţional “Poliţist pentru o zi”.

Vizitatorii, în cadrul “Uşilor deschise”, au mers la muzeul comisariatului, apoi lor le-a fost prezentată tehnica și mijloacele speciale din dotare, precum și automobilele de serviciu.

Pe stadionul orăşenesc au fost organizate aplicaţii. Cu interes au fost urmărite evoluările echipelor de poliţişti: fetele la mânuirea armelor din dotare, iar băieţii – cu exerciţii de luptă corp la corp, dar şi reţinerea unui infractor de către un câine dresat sau cum un alt patruped caută insistent şi găseşte ascuns într-un automobil un pachet cu droguri. Foarte mulţi curioşi a adunat operaţiunea de descarcerare şi acordarea primului ajutor unei persoane ajunsă în situaţie de risc după un accident rutier.

Evenimentul a demonstrat societăţii civile, reprezentanţii cărora au asistat şi au participat la şirul de acţiuni al poliţiştilor, că priorităţile angajaţilor Inspectoratului de poliţie Drochia constau în creşterea gradului de siguranță publică şi în apărarea drepturilor cetățenilor.

Valentina CEBOTARI

Încredere, demnitate şi patriotism

Încredere, demnitate şi patriotism

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

У нас отличный тротуар!

Citeşte mai mult →