Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

„Ikebana” a împlinit două decenii de activitate (FOTO)

Prin   /  18 decembrie 2017  /  Nici un comentariu  /   132

Zilele acestea SRL „Ikebana VL” a rotungit douăzeci de ani de la fondare. Cu acest prilej, iniţiatorii şi realizatorii acestui (după două decenii de „testare”, putem spune cu toată certitudinea) grandios proiect au organizat un minunat eveniment chiar în cadrul maestosului restaurant „Ikebana”.

GD_04-20171218

Zilele acestea SRL „Ikebana VL” a rotungit douăzeci de ani de la fondare. Cu acest prilej, iniţiatorii şi realizatorii acestui (după două decenii de „testare”, putem spune cu toată certitudinea) grandios proiect au organizat un minunat eveniment chiar în cadrul maestosului restaurant „Ikebana”.

Dacă încăperea unde s-a desfăşurat întreaga manifestare nu ar fi avut toate caracteristicile unei săli de restaurant, aşi avea tot dreptul să susţin, că întreaga sindrofie s-a desfăşurat într-o sală de spectacole. Căci, rând pe rând, în centrul sălii şi-au prezentat creaţia, talentul, dibăcia, creativitatea mai multe colective de artişti, care deşi poartă numele de amatori, pe alocuri au evoluat mai ceva ca profesioniştii. Şi asta nu pentru că şi-au dorit neapărat să-şi etaleze aptitudinile, ci deoarece s-au văzut responsabili să fie de nivelul complexului „Ikebana”.

Astfel, că în cadrul evenimentului dedicat celor douăzeci de ani de la fondarea întreprinderii, moderat cu multă pasiune de Rodica Lozovanu, fiecare din cei care au evoluat s-au dedat totalmente numărului interpretat.

Mai târziu, la iepuizarea manifestării, când emoţiile s-au mai domolit, iar raţiunea încerca să perceapă cele văzute şi auzite la „Ikebana”, nu puteam concepe, totuşi, ce a fost să fie? O trecere în revistă a perioadei de activitate a întreprinderii, de altfel, foarte activă, fructuoasă şi prosperă, sau o etalare a talentatelor colective artictice şi a oamenilor care ţin la cultură şi o promovează insistent?

În opinia mea, sărbătoarea organizată de Lucia şi Vasile Cipovenco a fost, mai degrabă, un spectacol de zile mari, în cadrul căruia s-au produs: colectivul de dans „Izvoraşul”, coregraf Valentina Cocitov; ansamblul folcloric „Busuiocul”, conducător artistic Galina Pavalenco; studioul artistic „Aisedora” din Râşcani, coregraf Ana Galagan; fanfara de copii din s. Hăsnăşenii Mari, dirijor Andrei Arhiri; Casa de copii de tip familial „Lidia şi Marin Bubulici” din s. Chetrosu. Prezentările artistice au fost apreciate prin Diplomele întreprinderii şi aplauzele celor prezenţi. Invitata specială a serii a fost interpreta de muzică populară, Mariana Dobzeu. Aşa că oaspeţii poftiţi la eveniment au avut parte de un concert cu adevărat magnific.

Şi dacă în cadrul sărbătorii despre SRL „Ikebana VL” aproape că nu s-a vorbit, am să încerc să completez acest gol.

Aşadar, la începuturi Lucia Cipovenco a iniţiat o sală de fitoterapie, unde erau servite ceaiuri din plante medicinale. De aici şi numele întreprinderii — „Ikebana”. Mai apoi au apărut barul-cafenea, peste câţiva ani — restaurantul, hotelul şi o minunată sală de petreceri amenajată în stil rustic, numită „Hanu LUVASILE”. Afacerea se extindea, numărul clienţilor sporea, iar acest fapt se datora atât capacităţilor manageriale ale Luciei Cipovenco, cât şi profesionalismului colectivului de angajaţi.

Astăzi, complexul „Ikebana” este un local de alimentaţie publică de categorie superioare, cu o reputaţie temeinică, cu un asortiment variat de bucate, inclusiv, tradiţionale, cu un anturaj de poveste şi, respectiv, cu multe solicitări.

Nina Cereteu, primarul or. Drochia şi Diana Dicusarî, director, Centrul Naţional de Conservare a Patrimoniului Cultural, prezente la eveniment, înmânând Diplome de merit complexului „Ikebana”, au stăruit să menţioneze atât buna organizare a acestei sărbători fără precedent, cât şi modul inedit de promovare a culturii şi tradiţiilor neamului.

La finalul manifestării Lucia Cipovenco, a înmănat membrilor colectivului Diplome şi premii băneşti.

− Cele realizate, — ne-a mărturisit proprietara, — se datorează, întâi de toate, familiei noastre, colectivului de angajaţi, dar şi susţinerii parvenite din partea conducerii orăşeneşti şi raionale, fapt pentru care le mulţumesc tuturor.

Evenimentul în cauză, a fost încă o dovadă a faptului, că „Ikebana” ştie şi poate oferi servicii de calitate pentru orice fel de sărbători familiale, corporative, întâlniri amicale.

Liuba BULGARU

„Ikebana” are 20 de ani

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

У нас отличный тротуар!

Citeşte mai mult →