Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

S-o salvăm pe mica MĂDĂLINA!

Prin   /  19 decembrie 2017  /  Nici un comentariu  /   76

Cazul Mădălinei Bobeică, o fetiţă de doar ceva peste un anişor, este mult mediatizat atât în presa scrisă, la TV, cât şi pe reţelele de socializare.

GD_05-20171218

Cazul Mădălinei Bobeică, o fetiţă de doar ceva peste un anişor, este mult mediatizat atât în presa scrisă, la TV, cât şi pe reţelele de socializare.

Istoria copilei „au scos-o în vileag” chiar părinţii ei, peste care vestea, despre maladia primului şi unicului lor copil multaşteptat, a venit ca un trăsnet.

Retinoblastomă, acesta a fost verdictul medicilor, verdict ce a schimbat totalmente viaţa tinerei familii Bobeică. Or, netratată urgent, boala poate pune în pericol viața fetiței.

− Cu părere de rău, — scria pe o reţea de socializare tatăl fetiţei, — această afecțiune gravă nu poate fi tratată în Republica Moldova. Este nevoie de un tratament medical complicat și foarte costisitor în străinătate. Din această cauză, implorând, facem apel la sprijinul vostru, AJUTAȚI-NE SĂ NE SALVĂM COPILUL! Orice sprijin, cât de mic ar fi el, va oferi o rază de speranță în plus pentru salvarea vieții scumpei noastre fiice.

Multă lume a răspuns prin susţinere financiară la acest strigăt de durere. Datorită banilor acumulaţi, fetiţa a suportat trei chimioterapii şi pronosticul medicilor elvețieni este cu o doză de optimism. Dar Mădălina mai are de parcurs ceva drum până la tratarea definitivă, cale grea şi costisitoare, cu necesitate de tărie, rezistenţă, răbdare, dar şi cu mari sume de bani.

De aceea, Cristina Ţurcanu, specialistă la secţia cultură a Consiliului raional Drochia, iniţiatoarea primei ediţii a acţiunii de caritate „Fii mai bun de Crăciun”, de altfel, o fire sensibilă şi grabnic ajutătoare, a decis să se implice atât ea, cât şi să-i motiveze pe cei de un suflet cu ea, în susţinerea Mădălinei Bobeică.

− Prin organizarea Campaniei de caritate din anul acesta cu genericul cunoscut — „Fii mai bun de Craciun”, ne-am propus să ajutăm cinci familii din orasul Drochia.

Însă Balul de Crăciun, ce va avea loc pe 24 decembrie curent, are drept scop ajutorarea Mădălinei Bobeică. Pentru asta vom organiza un concert de caritate, în cadrul căruia pe scenă vor urca artişti originari din Drochia: Oxana Stati, Anişoara Pascaru, Stela Melnic-Cotogoi, fraţii Sandu şi Iurie Focşa, Cristina Baţura, Ansamblul de dansuri populare „Izvoraş”, Ansamblurile folclorice „Sudaruşca” şi „Busuioc”. Pe parcursul evenimentului vor fi multe surprize. Costul unui bilet de intrare este de 100 lei. Poate unora li se va părea scump, dar gândindu-ne la complicata încercare prin care trec aceşti tineri părinţi, imaginându-ne durerea ce este nevoită s-o suporte aceasă micuţă, vom conştientiza, că această sumă este o nimica toată. Mizăm pe receptivitatea drochienilor, pe sufletismul lor şi îi îndemnăm să procure bilete, asigurându-i că vor beneficia de un spectacol de zile mari. Dar, cel mai important este, că banii adunaţi din vânzarea biletelor vor merge în totalitate pentru tratarea Mădălinei. Astfel, că apelez la fiecare, zicând: „Fii mai bun de Crăciun”.

Amintesc, că anul trecut, prin intermediul primei ediţii a Campaniei de caritate „Fii mai bun de Crăciun”, au fost ajutate 11 familii vulnerabile, făcându-le viaţa puţin mai bună, iar sărbătorile — mai frumoase.

Aşadar, Balul de Crăciun şi evoluările artiştilor vor avea loc duminică, 24 decembrie 2017, în sala de spectacole a Casei raionale de cultură (regiunea fabricii de zahăr), cu începere de la ora 16.00.

Liuba BULGARU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Elevii de la Gimnaziul „Viorel Ciobanu”, s. Șuri, elogiază foștii pedagogi

Amintirea și învățătura foștilor pedagogi, veșnic vie

Citeşte mai mult →