Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Stomatologul receptiv la problemele copiilor defavorizaţi

Prin   /  25 decembrie 2017  /  Nici un comentariu  /   143

Nu a existat încă nici un caz, ca, apelând la ajutorul medicului stomatolog Andrei Pşenicinâi, dânsul să ne refuze sau să ne indice o programare peste o anumită programare.

Foto simbol

Foto simbol

Nu a existat încă nici un caz, ca, apelând la ajutorul medicului stomatolog Andrei Pşenicinâi, dânsul să ne refuze sau să ne indice o programare peste o anumită programare.

Aproape toţi discipoliii de la Centrul de Consiliere pentru copii şi familii în situaţii de risc „Căldura casei” îl cunosc pe „nenea dentist” Andrei Pşenicinâi, medic la clinica stomatologică „VITAS”. Asta pentru că mulţi dintre ei, confruntându-se cu probleme dentare, au făcut tratament anume la acest specialist. Şi asta nu pentru că noi am fi făcut vreo selecţie printre specialiştii în domeniu care activează în Drochia, ci pentru că Andrei Pşenicinâi nu ne-a refuzat niciodată, ori de câte ori am apelat la el după ajutor.

Trebuie să menţionez, că discipolii centrului nostru sunt o categorie ceva mai deosebită de copii, fiecare dintre ei având problema sa de sănătate, fapt ce impune o altfel de atitudine faţă de ei. Andrei Pşenicinâi a sesizat această situaţie şi totdeauna manifestă o grijă aparte în procesul de tratare a acestor copii.

Deşi consultările, profilaxia şi tratamentul danturii sunt servicii cu plată, medicul mereu ne-a tratat copii gratuit. Ba mai mult, a găsit timp să stea cu ei de vorbă, să le explice cum să-şi îngrijească şi protejeze dinţii, cum să-i cureţe şi perieze, întru ca pe parcursul vieţii să beneficieze de gingii sănătoase şi dinţi puternici.

Deunăzi am mers din nou cu un copil la medicul „nostru”, care, ca de obicei, ne-a primit cu un zâmbet cald, a discutat cu copilul pe îndelete, pregătindu-l astfel de procedurile ce urmau să-i fie făcute.

Astfel, aflându-ne în preajma minunatei zile de Crăciun, a sărbătorilor de iarnă, vrem să-i aducem medicului care demonstrează atâta suflet pentru aceşti copii, sincere mulţumiri, închinăciuni de sănătate şi să-i dorim succese frumoase în activitate. Apreciem enorm susţinerea dânsului, care, suntem siguri, vine din aspirația omenească de a-i ajuta pe cei mai trişti ca restul lumii.

Îi adresăm domnului doctor felicitări călduroase şi îi urăm un An Nou miraculos.

Marin GRIGORAŞ, manager, Centrul de Consiliere pentru copii şi familii în situaţii de risc „Căldura casei”

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Elevii de la Gimnaziul „Viorel Ciobanu”, s. Șuri, elogiază foștii pedagogi

Amintirea și învățătura foștilor pedagogi, veșnic vie

Citeşte mai mult →