Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

Inima formaţiei „Ţărăncuţele”

Prin   /  11 ianuarie 2018  /  Nici un comentariu  /   54

Anatol Ceremuş, pe drept cuvânt, este inima şi sufletul Ansamblului nostru folcloric “Ţărăncuţele”, ce activează pe lângă Muzeul de istorie şi etnografie din satul Sofia.

Anatol Ceremuş

Anatol Ceremuş

Anatol Ceremuş, pe drept cuvânt, este inima şi sufletul Ansamblului nostru folcloric “Ţărăncuţele”, ce activează pe lângă Muzeul de istorie şi etnografie din satul Sofia.

Orice piesă muzicală, dacă se bucură de un aranjament profesionist, câştigă în calitate şi poate dăinui cu mai multe generaţii. Noi nu ne plângem de noroc, de câţiva ani lucrează cu noi un acordeonist înflăcărat pre nume Anatol Ceremuş, care îşi iubeşte instrumentul la fel ca şi folclorul nostru autentic. Dânsul deja nu-şi închipuie existenţa fără melodiile populare, culese, aranjate şi puse pe rol împreună cu neobositele “ţărăncuţe” sofience.

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, care vin să ne prevestească începutul unui nou an calendaristic, dar şi de creaţie nouă, dorim să-i adresăm cele mai sincere şi mai calde felicitări, să-i aducem modesta noastră recunoştinţă pentru aportul lui în tot ceea ce face pentru ca Ansamblul folcloric „Ţărăncuţele” nu numai să existe, dar şi să dăinuie, să promoveze folclorul autentic, nestematele create de popor pentru generaţiile în creştere. Împreună muncim, activăm şi ne facem datoria, dar fără bagheta dirijorală a lui Anatol Ceremuş, la sigur, nu am avea succesele şi performanţele înregistrate.

Să ne trăiţi mulţi ani, cu sănătate şi cu multă inspiraţie pentru ceea ce faceţi, dragă coleg!

Alexandra NELIPOVSCHI şi colectivul AF „Ţărăncuţele”

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Снимок на память с Маргаритой Ивануш (в центре)

„Сударушка” в преддверии Нового года

Citeşte mai mult →