Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Cultura, Ştiinţă  >  Articol curent

O bucurie. Şi o speranţă

Prin   /  4 februarie 2018  /  Nici un comentariu  /   241

Nevoia este și există zi de zi. Oricând şi oriunde putem vedea bolnavi şi săraci, chiar și în țările bogate. Atât, că acolo există și o solidaritate, dar și o cultură a ajutorului mult mai dezvoltată.

Echipa de voluntari din satul Hăsnășenii Mari

Echipa de voluntari din satul Hăsnășenii Mari

Nevoia este și există zi de zi. Oricând şi oriunde putem vedea bolnavi şi săraci, chiar și în țările bogate. Atât, că acolo există și o solidaritate, dar și o cultură a ajutorului mult mai dezvoltată.

La noi, spre regret, şi sărăcia e mai mare, dar şi egoismul e mai accentuat. Pentru unii cetăţeni atenţia oamenilor din jur grija de aproapele, tradiţionala „mână de ajutor” poate este unica şansă de supravieţuire. Foarte mult contează, ca odată cu gesturile de caritate, să admitem și schimbarea fiecăruia dintre noi. Niciodată nu trebuie să uităm, că în jurul nostru sunt oameni mai trişti ca noi, bolnavi şi neputincioşi. Noi, cei mai în putere, trebuie să-i ajutăm cum putem, fără a primi o recompensă. În schimb din partea acestor oameni umiliţi veţi primi o mulţumire, un respect şi o rugă pentru sănătate, ce valorează mai mult decât orice ban.

Noi, un grup de tineri, am decis să începem schimbarea de la noi, să încercăm să facem bine oamenilor din satul nostru. Şi nu regretăm.

Susţinuţi de Valeriu Varmari, primarul localităţii, am fondat o echipă de voluntari din rândul colegilor noştri din clasele superioare, dintre care fac parte: Olga Chiriac, Gabriela Negruţă, Ioana Lungu, Daniela Bologa, Cristian Potop, Alexandru Rostovschi, Ion Sârbu, Andrei Rusu, Nicolae Trifan, Dumitru Lupaşcu şi subsemnatul. Ne-am pregătit bine şi de sărbătoarea Naşterea Domnului am mers pe la casele oamenilor şi i-am colindat, însoţiţi de o foiae volantă cu informaţia, că acesta este şi un gest de binefacere. Astfel, oamenii s-au pătruns de ideea noastră, devenind mai receptivi. În „puşculiţa” comună am adunat 4000 de lei, pe care am procurat produse alimentare. Primăria ne-a asigurat cu o listă de 8 familii care au probleme de sănătate, cu dificultăţi ale aparatului locomotor, unii deplasându-se cu ajutorul cărucioarelor. Echipa noastră a mers pe la fiecare familie cu daruri de Crăciun. S-au bucurat nespus de aceste vizite familiile Alina şi Nichita Nicolai, Ion Rusu, Nina Pascari, Vera Burdih, Vasile Cuţuc, Marina Capcelea, Olga Crimincean, Potop Maria. Actul de binefacere, iniţiat de echipa noastră de voluntari i-a făcut să se emoţioneze, i-a lăsat să le cadă pe obraz câte o lacrimă de bucurie. Dar şi de speranţă, că astfel de momente de atenţie faţă de aproapele se vor multiplica, ele aducând în sufletele şi în casele celor mai trişti ca noi o rază de lumină.

Noi, acest grup de tineri, am iniţiat un bine, fără să așteptăm ceva în schimb, iar oamenilor, pe care i-am vizitat, li s-au umplut inimile de bucurie. De fapt, în fiecare din noi trăiește un început de bine pe care-l putem împărtăși cu cei din jurul nostru. Uneori e nevoie să fie Crăciunul sau Paștele ca să ne mobilizăm și să promovăm mai multe acte de caritate, evenimente menite să strângă donații pentru persoane cu dizabilități, pentru oamenii țintuiți la pat și pentru bătrânii lăsați în voia sorții. Dar ei au nevoie de această atenţie ZILNIC!

Boris BÂRLĂDEANU,
preşedintele Organizaţiei de voluntari, satul Hăsnăşenii Mari

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Снимок на память с Маргаритой Ивануш (в центре)

„Сударушка” в преддверии Нового года

Citeşte mai mult →