Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Prima şedinţă din acest an (FOTO)

Prin   /  16 februarie 2018  /  Nici un comentariu  /   78

Joi, 15 februarie, curent, a avut loc şedinţa Consiliului raional Drochia, prima din acest an. Consilierii şi cei prezenţi în sală au ţinut un minut de reculegere în memoria ostaşilor, căzuţi în luptele din Afganistan, aceasta fiind ziua naţională de comemorare a lor.

GD_01-20180215101847
Joi, 15 februarie, curent, a avut loc şedinţa Consiliului raional Drochia, prima din acest an. Consilierii şi cei prezenţi în sală au ţinut un minut de reculegere în memoria ostaşilor, căzuţi în luptele din Afganistan, aceasta fiind ziua naţională de comemorare a lor.

Pe ordinea de zi a şedinţei au fost 22 de chestiuni. Mariana Bruma, preşedinta şedinţei, a pus la vot ordinea de zi, votată unanim, apoi a stabilit regulamentul de lucru pentru examinarea proiectelor de decizii, pentru vorbitori, opinii, propuneri etc.

Trebuie de menţionat, că toate chestiunile propuse spre aprobare au fost discutate anterior în comisiile de specialitate. Astfel, că pe marginea lor aproape că nu au urmat schimburi de păreri, deliberări, întrebări, neînţelegeri, critici sau dezbateri. Şi aproape toate chestiunile au fost votate uşor şi repede.

Doar la chestiunea 1/2 consilierii au dorit să asculte raportul de activitate a IMSP „Spitalul raional Drochia „Nicolae Testemiţanu”, prezentat de Galina Maximciuc, directoarea instituţiei. Ea a vorbit despre realizările a. 2017, în comparaţie cu 2016, s-a oprit în detalii şi la problemele cu care se confruntă spitalul şi Secţia consultativă. Una şi cea mai importantă este insuficienţa specialiştilor, dar şi dotarea sau modernizarea utilajului medical, crearea condiţiilor optime de muncă, optimizarea cheltuielilor, diversificarea serviciilor medicale etc.

La chestiunea 1/7 „Cu privire la alocarea mijloacelor financiare din soldul disponibil al CR” Vitalie Josanu, vicepreşedintele raionului, a explicat direcţiile prioritare, unde trebuie direcţionaţi banii din acest sold. Însă consilierul Ghenadie Morcov şi-a convins colegii, că IMSP „Centrul de sănătate or. Drochia „A. Manziuc” are nevoie de mai multe mijloace financiare pentru reparaţia holurilor instituţiei şi pregătirea ei pentru procesul de acreditare. Astfel, consilierii au votat întreaga sumă de 1951000 lei, exact cât prevede devizul de cheltuieli.

A fost adoptată şi decizia de reorganizare a „Centrului de sănătate Chetrosu” prin fuziune (absorbţie) cu IMSP „Centrul de sănătate or. Drochia „Anatolie Manziuc”.

Iar Petru Ababei, care din 2003 a deţinut funcţia de şef al Secţiei cultură a CR Drochia, a depus cerere de demisie din funcţie, pe care consilierii au acceptat-o şi au votat plecarea fostului şef din funcţie, dar nu şi din secţie. Executarea temporară a atribuţiilor respective, până la numirea unui nou şef în funcţie, au fost puse pe seama Rodicăi Lozovan, specialistă principală în Secţia cultură.

Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

COVID-19

Actualizarea datelor privind situaţia epidemiologică COVID-19, 1 aprilie

Citeşte mai mult →