Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

„Trompetele Argintii” au vestit primăvara

Prin   /  2 martie 2018  /  Nici un comentariu  /   21

Secţia Cultură a Consiliului Raional Drochia şi-a propus anul acesta să întâmpine cel mai minunat anotimp al împlinirilor, frumoasa primăvară, un pic altfel.

Capture

Or, de la sine cuvântul Altfel poartă și un mesaj cu dorinţa de a schimba ceva. Ne-am propus drept obiectiv crearea unei bune dispoziţii pentru tot parcursul anului, întreg colectivului aparatului preşedintelui raionului Drochia, direcţiilor şi secţiilor din subdiviziunea Consiliului raional. Asta deoarece, am considerat, că anume noi, cei de la cultură, suntem cele mai indicate persoane să oferim întregii comunităţi posibilitatea de a aspera la ceva nou.

Mă bucur foarte mult, că ideea a fost acceptată cu drag și respect de către autorităţi, a fost susținută de bravii instrumentiști ai fanfarei „Trompetele argintii” și de către talentații mei colegi de la secția cultură. Apreciez reacția absolut pozitivă a tuturor angajaților cărora nu doar că le-a plăcut inițiativa cu gust de primăvară, dar și s-au încadrat cu mult suflet în frumoasa horă încinsă chiar în holul clădirii administrative.

Sper, dar vreau și să fiu sigură, că acest frumos imbold va veni să ne aducă o primăvară cu adevărat splendidă, aducătoare de succese, minunate realizări, dar și purtătoare de sănătate, voie bună și noroc. Doresc tuturor locuitorilor raionului Drochia: femeilor, copiilor, bărbaților, oamenilor cu tâmple argintii și cu experiența vieții, o primăvară mereu înfloritoare, realizarea visurilor. Fie ca mărțișoarele dăruite de noi, acele minuscule bijuterii să planteze în sufletele tuturor dragostea de aproapele, stima pentru tradițiile netrecătoare, speranța într-un viitor frumos.

Multumiri multiple pentru Monica Babuc, ministra Educaţiei, Culturii şi Cercetării, care a propulsat dosarul privind înscrierea  Mărţisorului în Lista reprezentativă UNESCO. Astfel, astăzi cu măndrie putem afirma, că Mărţişorul este Emblema Purităţii poporului nostru.

Rodica LOZOVANU

  • Publicat: 11 luni in urma 2 martie 2018
  • De:
  • Articole actualizate: martie 6, 2018 @ 12:55 pm
  • Filed sub: Noutăți

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Peter MICHALKO, Ambasadorul UE în RM

„Trebuie să spun că am fost foarte încântat de vizita mea la Drochia”

Citeşte mai mult →