Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Condiții mai bune la Centrul de sănătate Drochia

Prin   /  19 mai 2018  /  Nici un comentariu  /   33

În cadrul unui proiect în valoare de 9,8 milioane de lei este schimbat acoperișul, geamurile și sunt făcute lucrări de termoizolare a pereților. Acesta este finanțat din Fondul Național de Dezvoltare Regională (FNDR) şi a demarat în 2017.

Condiții mai bune la Centrul de sănătate Drochia

Condiții mai bune la Centrul de sănătate Drochia

Proiectul „Renovarea centrului de sănătate Drochia „A. Manziuc” prin eficientizare energetică”, demarat în 2017, este finanțat din sursele FNDR și implementat de Consiliul raional Drochia.

Unul din cele trei blocuri a fost deja renovat. Lucrările în următoarele blocuri ale centrului vor fi încheiate până la sfârșitul acestui an. Personalul care muncește acolo spune, că a așteptat demult o reparaţie capitală.

Am avut momente când acoperișul a fost crăpat și am avut momente când ne ploua le etajul trei și pe coridoare, permanent erau ligheane cu apă. De când a început reparația, cabinetele sunt cu mult mai calde”, a spus Ala Ciubotaru, specialistă principală în asistența mamei și copilului.

Până la termoizolarea clădirii, pe pereți se forma mucegai, iar prin geamurile vechi sufla vântul.

Administraţia CS Drochia susţine, că fără finanțarea primită de la Fondul Național de Dezvoltare Regională, nu ar fi reușit să execute astfel de lucrări de ameliorare a situaţiei.

În primul rând erau probleme cu acoperișul. Când ploua mai abundent, curgea și în încăpere și în unele locuri de la etajul trei până la etajul întâi, – a comunicat Emilia Lopatenco, șefă,  Centrul de Sănătate Drochia „A. Manziuc”. – Odată cu lucrările de reparație desfășurate situația devine favorabilă”.

Toate aceste lucrări se fac pentru a eficientiza edificiul, a face economii la agentul termic, la consumul de energie electrică. Această instituție publică este printre primele, care a fost propusă spre eficientizare”, – a afirmat Constantin Bândiu, șef, secția „Management proiecte”, ADN.

Și pacienții deserviți la Centrul medicilor de familie din Drochia (policlinica) beneficiază de condiții mai bune.

Ruslan BABIN,

manager de proiect,

Consiliul raional Drochia

 

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Среди первых посетителей Елена РУССУ и Лидия МАНЗЮК

Окунувшись в атмосферу 40-х…

Citeşte mai mult →