Campanie de protecție a copilului și a familiei

A.O. „Fenix”, or. Drochia a implementat poiectul „Educă, nu bate”, care a fost susținut de către A.O. „Interacțiune” din Chișinău cu sediul în Tiraspol și A.O. „Filantropia Slovenă” din Liubliana, finanțat de către Ministerul de Exerne al Republicii Slovenia.

Marin GRIGORAȘ, managerul proiectului „Educă, nu bate”, sensibilizează părinții
Marin GRIGORAȘ, managerul proiectului „Educă, nu bate”, sensibilizează părinții

Scopul proiectului este de a informa părinţii copiilor cu vârsta cuprinsă între 0 şi 6 ani despre drepturile copiilor şi metodele de educaţie fără violenţă din următoarele sate: Șurii Noi, Drochia,  Nicoreni, Miciurin.
De acest proiect au beneficiat 75 parinți, 8 bunici și 12 educatori, care educă 171 de copii din raionul Drochia. Proiectul dat s-a bazat pe ateliere instructive de sensibilizare/conștientizare a părinților pentru ca ei să devină mai conștienți în aplicarea metodelor eficiente de educație, de a controla propriile emoții în detrimentul aplicării metodelor violente de educație.
— Copiii până la vârsta de 6 ani sunt cei mai vulnerabili și total dependenți de părinți sau de persoanele care îi îngrijesc, – a menționat psihologul Galina Melniciuc. – Dacă copilul mic este înconjurat de influențe pozitive, el va crește o persoană inteligentă, bună, sensibilă, – a conchis psihologul.
La finele activităților participanților proiectului le-au fost oferite pliante și suport de curs pentru studiere suplimentară, pe care să le ofere și altora. Echipa de implementare a proiectului: Marin Grigoraș, manager proiect, Galina Melniciuc și Lilia Grigoraș, moderatoarele seminarelor, consideră, că munca depusă trebuie să aducă rezultate pozitive și eficiente. Or, promovarea unei educații prietenoase copilului este baza unei societăți sănătoase.
Cor. „GD”

Lasă un răspuns