Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Premierul Pavel Filip cere introducerea ambroziei în lista plantelor interzise

Prin   /  7 septembrie 2018  /  Nici un comentariu  /   14

În cadrul unei recente şedinţe a Guvernului RM, premierul Pavel Filip a cerut reintroducerea urgentă a ambroziei în registrul plantelor interzise.

Astfel arată ambrozia

Astfel arată ambrozia

În particular, premierul a atras atenția asupra faptului că ambrozia nu se mai regăsește în lista plantelor interzise pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, premierul a solicitat Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului să vină cu un proiect de hotărâre de guvern, prin care ambrozia să fie reintrodusă în lista plantelor interzise.
„Această plantă provoacă o alergie destul de puternică. Și odată ce va fi inclusă în această listă, vor putea fi aplicate amenzi față de cei care vor încălca legea”, a spus Pavel Filip.
Precizăm că, ambrozia este o plantă ce crește pe câmpurile neîngrijite. O plantă matură poate elibera miliarde de grăuncioare de polen și până la 30.000 de semințe – așa că se înmulțește sălbatic. Planta provine din America de Nord, dar polenul ei a fost răspândit și în Europa, aici fiind deja recunoscută ca o plantă de carantină, fiind interzisă.

  • Publicat: 8 luni in urma 7 septembrie 2018
  • De:
  • Articole actualizate: septembrie 7, 2018 @ 8:15 am
  • Filed sub: Noutăți

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

аавваар

Последний в жизни выходной

Citeşte mai mult →