Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Activi și la „vârsta eleganței”

Prin   /  12 octombrie 2018  /  Nici un comentariu  /   21

Centrul comunitar de asistenţă socială „Speranţa în ziua de mâine” din satul Ochiul Alb a împlinit 10 ani de la fondare.Centrul „Speranţa în ziua de mâine”, directoare Liuba Iacovlev, este o instituţie, ce prestează servicii vârstnicilor din localitate. Fondată exact cu 10 ani în urmă, centrul a trecut prin mai multe încercări de genul „a fi sau a nu fi”. Insistenţa, responsabilitatea şi mărinimia directoarei, puterea ei de a convinge au menţinut până în prezent activitatea centrului la un nivel de invidie frumoasă. Recent au fost însuşite proceduri noi: terapia cu parafină şi ozocherit, băile cu săruri etc.
Centrul „Speranţa în ziua de mâine” în 10 ani de activitate a prestat servicii de plasament, de zi şi la domiciliu pentru 1095 persoane. De la 1 noiembrie până la 1 mai, 10-12 persoane beneficiază de plasament permanent.

Adriana GROZAVU cu flori și urări directoarei Liuba Iacovlev

Adriana GROZAVU cu flori și urări directoarei Liuba Iacovlev

La 7 octombrie la Ochiul Alb era sărbătoare în jur, atmosferă creată nu doar de o dată stabilită de calendar, dar şi de o splendidă zi de toamnă cu mult soare, de dispoziţia celor prezenţi, beneficiari, actuali şi foşti, şi oameni în etate din sat, oaspeți. Au venit să se bucure împreună cu angajaţii instituţiei de rezultatele obţinute, să asculte muzică bună, să comunice.
Directoarea Liuba Iacovlev ne-a relatat, că are un colectiv aproape stabil, doar 3 angajați sunt mai noi, ceilalţi muncesc de la fondare, dar toţi responsabili și binevoitori cu beneficiarii, pentru ce ei le aduc cuvinte de recunoştinţă.
Ca bătrânilor aflaţi la centru să le fie asigurată o existenţă decentă,  bugetul pentru un an depăşeşte un milion de lei, bani adunaţi scrupulos din mai multe surse. Şi dacă până acuma toate intenţiile şi necesităţile coincideau cu posibilităţile financiare, atunci pentru anul viitor bugetul încă nu este clarificat.
În afară de jubileul de 10 ani angajaţii centrului s-au gândit să omagieze şi beneficiarii, care sunt persoane în etate, de vârsta a treia. Invitaţii şi oaspeţii au avut noroc şi s-au bucurat  de o sărbătoare de suflet, cu multe mesaje de felicitare, cuvinte calde, doleanţe, cu muzică şi dans, cu flori şi zâmbete. Decorul, gândit şi realizat în stil autumnal de angajatele centrului, a fost garnisit cu obiecte din viaţa de odinioară a consătenilor. Un loc deosebit în expoziţia-décor îl ocupau lucrările de mână, dar şi cele două covoare mari din lână, create de beneficiarii centrului.
În luările lor de cuvânt, primarul Tudor Şonţu, Daniel Duminică, director, SRL „Cutezătorul agricol”, Adriana Grozavu, şefă-adjunctă, Direcţia asistenţă socială şi protecţia familiei Drochia, părintele Ion Paiu, parohul bisericii, Maria Beţivu, pedagog, Sava Răileanu, poet, unii beneficiari au menţionat succesele înregistrate până acum şi le-au dorit angajaţilor centrului să atingă performanţe cât mai mari în viitor.
A fost menționată colaborarea cu Elena Frecăuțanu, asistentă socială comunitară, Liuba Babin, secretară, Consiliul sătesc, Silvia Cărăuș, șefă Oficiul poștal, voluntara Ludmila Bulat.
Momente de revelaţie şi de frumoasă atmosferă au adus copiii de la grădiniţă, elevii de la Gimnaziul Ochiul Alb, dar şi interpretele Laura Arapu şi Corina Babin, cât şi Dorel Bârgău, fotograful Eugen Axentii, toţi dând curs invitaţiei de a participa la această acţiune de binefacere pentru bătrânii satului.
O întreprindere comercială a oferit cadouri tuturor participanţilor la eveniment.
Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Встреча в редакции с Мареком БЕКЕРМАНОМ

Марек Бекерман: «Газета и интернет – неизбежное взаимопроникновение»

Citeşte mai mult →