Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Amintirea și învățătura foștilor pedagogi, veșnic vie

Prin   /  18 octombrie 2018  /  Nici un comentariu  /   28

La 11 octombrie 2018, la Instituția Publică Gimnaziul ,,Viorel Ciobanu” s. Șuri, a avut loc inaugurarea monumentului consacrat cadrelor didactice care au activat de la deschiderea școlii, 1896, și care au trecut în neființă.

La ceremonia de comemorare au participat: Petru Turculeț, primarul comunei Șuri, Ion Nicorici, consilier raional, Ion Recean, șeful Direcției Învățământ, Tineret și Sport Drochia, Silvia Reșetnic, inspector, curatorul gimnaziului, consilieri locali, cadre didactice pensionare și cele care activează, elevi, săteni.
Activitatea a demarat prin depunerea de flori la monument. Directorul gimnaziului, Steluța Spoiala, subsemnata, a evocat în alocuțiunea sa etapele de evoluție a școlii din sat: școală primară, școală medie, școală medie de cultură generală ,, Viorel Ciobanu”, Liceul Teoretic ,,Viorel Ciobanu”, Instituția Publică Gimnaziul ,,Viorel Ciobanu”.
A menționat, că bogăția cea mai de preț o constituie resursele umane: elevii și cadrele didactice.
A menționat despre performanțele instituției care se datorează parteneriatului, despre școală-familie, dar și profesionalismul colectivului pedagogic. S-a ținut un minut de reculegere în memoria celor 90 de profesori decedați.
S-a menționat că edificarea monumentului este inițiativa profesorului pensionar Ion Nicorici, care s-a realizat printr-o activitate de voluntariat la nivel de comunitate, cu susținerea absolvenților școlii, dar și a     Consiliului comunal Șuri, primarului Petru Turculeț. Monumentul a fost sfințit de un sobor de 10 preoți absolvenți ai școlii din sat, ghidați de parohul bisericii din sat, Pavel Țimbaliuc. A fost oficiată o slujbă de pomenire a cadrelor didactice decedate.
În cuvântarea sa primarul comunei a menționat despre susținerea financiară din partea APL. Iar Ion Recean a felicitat sătenii, cadrele didactice pentru realizare, susținând că acesta va contribui la ridicarea prestigiului angajaților din învățământ.
Au mai luat cuvântul: Ion Nicorici, profesor pensionar, inițiatorul ideii, Olga Melentieva, profesor pensionar, Carolina Cojocari, profesor Liceul Teoretic Rezina, absolventă a școlii din Șuri. Elevii gimnaziului au adus un omagiu dascălilor prin cântec și recitare. Toți cei prezenți la eveniment au trăit clipe de neuitat, citate în ochii înlăcrimați și fețele fericite de recunoașterea muncii de titan depusă de-a lungul vieții de pedagog.
Steluța Spoiala,directorul Instituției Publice Gimnaziul
„Viorel Ciobanu”, Șuri

  • Publicat: 7 luni in urma 18 octombrie 2018
  • De:
  • Articole actualizate: octombrie 18, 2018 @ 10:01 am
  • Filed sub: Noutăți

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Renaşterea femeii: resurse interioare, încredere,
independență în gândire, discernământ în acţiune

Renaşterea femeii: resurse interioare, încredere, independență în gândire, discernământ în acţiune

Citeşte mai mult →