Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

„Poliţia trebuie să fie frumoasă şi la exterior şi în interior, şi la propriu, şi la figurat”

Prin   /  13 noiembrie 2018  /  Nici un comentariu  /   47

Frumoasa viitoarea poliţistă din imagine este Olga Melnic, fostă, dar şi actuală (soţii Bubulici nici nu gândesc să se despartă vreo dată de copiii luaţi spre creştere şi educaţie) discipolă a Casei de copii de tip familial „Marin şi Lidia Bubulici” din s. Chetrosu.

Foto: arhiva personală

Foto: arhiva personală

„Olguţa s-a confruntat cu nedreptăţile din fragedă copilărie, – ne-a spus Lidia Bubulici. – A îndurat multe, prea multe ca, ajunsă la vârsta alegerii profesiei, să nu-şi dorească să devină „om al legii”, – a conchis Lidia, mamă pentru (pe lângă Olga) a încă şase copii străini, dar, în timp, deveniţi mai mult decât proprii.
Astfel, Olga Melnic, astăzi studentă la Academia „Ştefan cel Mare” a Ministerului Afacerilor Interne a Republicii Moldova, a pornit să-şi îndeplinească visul conturat încă din copilărie.
Pentru ca la finalul studiilor să devină un specialist bine pregătit, Olga studiază insistent, îndeplineşte cu responsabilitate toate comenzile şi angajamentele venite din partea comandanţilor.
Perseverentă, stăruitoare, obiectivă, îndrăzneaţă precum au învăţat-o să fie profesorii de la liceul „B.P. Hasdeu” din or. Drochia, dar, întâi de toate, mama Lidia,  Olga munceşte cu înverşunare şi studiază cu îndârjire întru aşi definitiva visul.
„În timp ce colegii mei probau în gând şi verbal felurite facultăţi, profesii, – ne-a mărturisit Olga Melnic, – eu ştiam cu siguranţă că vreau să fiu specialistă în organele de drept. Atât că nu mă determinasem unde aş merge să fac studiile pentru asta. Decizia a venit în momentul când, în cadrul unui eveniment, am văzut poliţistele drochiene: frumoase, mândre, cu siluetă de invidiat, mânuiau arma mai ceva ca bărbaţii. Atunci mi-am zis: merg la Academia de Poliţie. Şi iată-mă studentă și sigură de faptul, că poliția trebuie să fie frumoasă și la exterior, și la interior, și la propriu , și la figurat”.
Liuba BULGARU

  • Publicat: 9 luni in urma 13 noiembrie 2018
  • De:
  • Articole actualizate: noiembrie 13, 2018 @ 1:50 pm
  • Filed sub: Noutăți

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Встреча в редакции с Мареком БЕКЕРМАНОМ

Марек Бекерман: «Газета и интернет – неизбежное взаимопроникновение»

Citeşte mai mult →