Campania „O jucărie pentru zâmbetul copiilor” la Drochia

Drochia a aderat la Campania Naţională  „O jucărie pentru zâmbetul copiilor”, ce a fost inițiată la finele lunii precedente de Inspectoratul General al Poliției, şi a organizat lansarea ei în teritoriu.

Ursuleții vor ajuta copiii aflați în situații de risc să înfrunte greutățile dificile și emoționale
Ursuleții vor ajuta copiii aflați în situații de risc să înfrunte greutățile dificile și emoționale

Sâmbătă, 8 decembrie, curent, Inspectoratul de Poliție Drochia, a dat start Campaniei „O jucărie pentru zâmbetul copiilor”, cu rezonanţă naţională. La eveniment au participat pedagogi de la IPL rus nr. 3 “Vladimir Boiarniţchi”, asistenţi sociali şi psihologi locali, cărora, conducerea IP Drochia, le-au adus la cunoştinţă scopul acestei campanii, beneficiile ei, dar şi importanţa contactului psihologic cu cei mai mici membri ai societăţii.
Maxim Bernic, şef, şi Marin Novac, şef-adjunct, IP Drochia, au înmânat poliţiştilor jucăriile de pluş, în urma cărui fapt, toate maşinile de serviciu din cadrul inspectoratului au fost echipate cu câte trei ursuleţi-jucării. Ei sunt destinaţi şi vor ajunge la copiii aflaţi în situţii de risc pentru a-i ajuta să înfrunte situaţiile dificile şi emoţionale, provocate de accidente rutiere, infracţiuni sau de cazuri de violenţă cu implicarea copiilor. 39 de micuţi vor primi câte o jucărie din partea polițiștilor drochieni pentru a aduce un zâmbet pe chipurile lor afectate emoțional.
Copiii implicați în situații, ce necesită intervenția poliției, vor primi câte o jucărie moale acum, în ajunul sărbătorilor de iarnă, – un ursuleţ drăgălaş şi pozitiv, cu scopul de a reduce emoţiile negative şi stresul psihologic, provocate de situaţiile complicate în care au nimerit. Iar intervenţia angajaţilor poliţiei în situaţii de viaţă complicate va asigura într-o anumită măsură siguranța sufletească a copiilor.
Participanţii la eveniment au susţinut Campania şi au salutat toate acţiunile IGP ce au scopul de a fi mai aproape de societate.
Inspectoratul de poliția mizează pe încrederea, aprecierea și implicarea societății civile. Acesta este un proiect social lansat de Poliție, dar care mizează pe donație și suport din exterior. Fiecare cetățean poate susține  Campania „O jucărie pentru zâmbetul copiilor”, iar prin implicare vom putea contribui la crearea unei stări sufleteşti mai benefice, a unui viitor mai sigur şi ma sănătos pentru fiecare copil din Republica Moldova
Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns