Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

„Factorul poştal a fost şi va rămâne un prieten de familie”

Prin   /  21 decembrie 2018  /  Nici un comentariu  /   45

Centrul de Poştă Drochia, condus din 21 noiembrie 2011 de Anatol Bugai, deja al şaptelea an ocupă locul I în concurenţa de muncă, la capitolul Abonări, printre instituţiile similare din republică.

Recent, pentru al 14-lea an consecutiv, în toate subdiviziunile poştale din Republica Moldova, inclusiv, la Centrul de Poştă Drochia, s-a desfăşurat Ziua Abonatului.
Evenimentul este organizat anual de către Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei”, în colaborare cu partenerii săi din presa scrisă, în cazul nostru, cu săptămânalul PP „Glia drochiană”.
„Această acţiune are câteva meniri, – ne-a declarat directorul Anatol Bugai. – Întâi de toate, vine să fie scopul de a informa cetățenii despre edițiile periodice existente. În al doilea rând, prin organizarea evenimentului dat, ne propunem să stimulăm abonarea şi vânzările de presă scrisă. Desigur, că acţiunea este desfăşurată în colaborare cu editorii de presă din raion şi regiune”, – a mai spus directorul.
Centrul de Poştă Drochia mereu pare a fi un stup cu albine. Zilnic aici e mare forfotă. Lumea intră „la poştă” cu diferite probleme: să achite facturile pentru serviciile comunale prestate, să-şi primească diverse colete, să-şi ridice pensia, să achite servicii de telefonie fixă şi mobilă…
„Zilnic Oficiul poştal Drochia-2, deserveşte circa 250-300 persoane, – ne-a mărturisit Maria Jigailov, şefa acestei subdiviziuni. – Luat în expresie financiară, asta înseamnă că zilnic oficiul nostru acumulează circa 5-7 milioane lei. De altfel, cam tot aceeaşi sumă o şi distribuim. Munca este enormă şi cere maxim de atenţie, încordare, rezistenţă. Angajaţii noştri se străduie să ţină pasul, ba mai mult, pe alocuri, chiar să facă şi imposibilul, doar să-şi îndeplinească obligaţiunile”,- a conchis dânsa.
Prospeţimea ziarelor este „verificată” mai întâi de Maia Budzac, operatoare la sortarea presei şi corespondenţei. Anume de ea depinde corectitudinea de distribuire a presei, corespondenţei, diverselor înştiinţări.
„Lucrez în această funcţie doar de câţiva ani, – ne-a spus Maia Budzac. – Acest timp, însă, mi-a fost suficient pentru a îndrăgi munca. Îmi place acest lucru deoarece este unul concret, clar şi felul de îndeplinire a lui depinde în exclusivitate de mine. Îmi fac munca ordonat, gospodăreşte, de aceea, rezultatul nu poate fi unul prost”, – a mai adăugat operatoarea.
„Colectivul Centrului de Poştă Drochia, ce, desigur, include oficiile poştale din toate localităţile raionului, este unul mai mult decât unit în gând şi faptă – a menţionat cu mândrie directorul Anatol Bugai. – Dovadă a acestui adevăr vine să fie, mai întâi, faptul că deja al şaptelea an la rând, la capitolul Abonări, noi deţinem locul întâi în republică. Să nu mi se ia drept laudă, dar când am fost numit în funcţia de director al Centrului de Poştă Drochia, asta a fost la 21 noiembrie 2011, împreună cu colegii, într-o singură lună, căci atât aveam până la închiderea perioadei de abonare, am reuşit să ne facem datoria şi să ne plasăm pe locul doi în concurenţa republicană de muncă. Deja în 2012 ne-am plasat pe locul întâi, ce rămâne să fie al nostru până în prezent. Sper că şi anul curent ne vom menţine întâietatea. Cel puţin, până la moment planul la abonări l-am îndeplinit cu 95 la sută.
Vreau să subliniez, că acest succes este, în temei, al factorilor poştali, care, împreună cu şefii oficiilor de poştă elaborează mereu tactica proprie de abonare la ziare şi reviste, străduindu-se să îmbine interesul abonaţilor cu cel al obligaţiunilor instituţiei.
În opinia mea, factorul poştal este un fel de membru al fiecărei familii ce o deserveşte. Or, pe parcursul activităţii, poştaşii într-atât îşi cunosc abonaţii, că le cunosc şi preferinţele, dar şi problemele. Noi mizăm mult pe această categorie de lucrători” – a concluzionat directorul Centrului de Poștă Drochia, Anatol Bugai.
Liuba Bulgaru

  • Publicat: 6 luni in urma 21 decembrie 2018
  • De:
  • Articole actualizate: decembrie 21, 2018 @ 1:10 pm
  • Filed sub: Noutăți

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Cristina JITARU

De ce am plecat din funcţia de directoare a Casei de cultură Ţarigrad

Citeşte mai mult →