Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Valeriu Plopa a primit „Ordinul de merit” al FMF

Prin   /  1 februarie 2019  /  Nici un comentariu  /   108

Pe 25 ianuarie 2019, în sala Complexului Sportiv „Futsal Arena” FMF, situat în comuna Ciorescu, a avut loc cel de-al XVII-lea Congres Ordinar al FMF.

(De la stânga) Pavel CEBANU, preşedinte FMF, Valeriu PLOPA şi Nicolae CEBOTARI, secretar general FMF

(De la stânga) Pavel CEBANU, preşedinte FMF, Valeriu PLOPA şi Nicolae CEBOTARI, secretar general FMF

Pavel Cebanu, președintele Federației moldovenești de fotbal, a salutat delegaţii la congres, după care a vorbit despre succesele înregistrate, dar şi a punctat referitor la planul de activitate din continuare al federaţiei, pronunţându-se şi  vis-a-vis de strategia de finanțare a Asociațiilor și Cluburilor de fotbal membri ai FMF de la bugetul de stat și bugetul autorităților publice locale și centrale de specialitate.
Totodată, au fost aprobate modificările la statutul FMF și Regulamentul de organizare și desfășurare a Congresului FMF în redacție nouă.
În cadrul congresului au fost menţionate persoanele care au demonstrat merite deosebite în dezvoltarea și promovarea fotbalului moldovenesc. Astfel, opt din cei mai activi susţinători ai acestui fel de sport au fost decernaţi cu „Ordinul de Merit” al Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal.
Între deţinătorii acestui înalt titlu este şi Valeriu Plopa, preşedintele şi fondatorul Clubului de fotbal „Speranţa” Drochia.
Începând cu anul 2007, când s-a revenit la participarea clubului drochian în Campionatul Moldovei (din 1996 până în 2007 „Speranţa” a fost inactivă), echipa a participat, consecutiv, la toate competiţiile de fotbal din cadrul FMF. În acest răstimp fotbaliştii noştri au fost mereu printre primii, ocupând, de cele mai multe ori, locurile 2 şi 3. Mai apoi, în 2018, în cadrul Campionatului Moldovei la fotbal, Devizia B, „Speranţa” s-a plasat pe primul loc, fapt ce i-a permis să devină deţinătoare a medaliilor de aur şi să avanseze în Divizia A.

Vitalie CUZUB, preşedintele Federaţiei raionale de fotbal

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Кулминационный момент: ПОБЕДА!

Не просто турнир, а дань памяти

Citeşte mai mult →