Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Cu drag de ele, de Bunicile grijulii, ajutoare ale nepoţeilor şi susţinătoare ale poliţiştilor

Prin   /  15 martie 2019  /  Nici un comentariu  /   17

Avalma sărbătorilor de primăvară în fiecare an sunt înmănunchiate într-un nume-simbol -„Mărţişor”. Atmosfera emoţionantă a primelor zile din luna martie a dominat şi în Inspectoratul raional de poliţie Drochia.

La 6 martie, curent, în cadrul Festivalului Naţional „Mărţişor – 2019”, desfăşurat în toate localităţile republicii, la Inspectoratul raional de poliţie Drochia a avut loc o sărbătoare comună, organizată, prioritar pentru Bunicii grijulii din raion, dar cu ajutorul „nepoţeilor grijulii”. Sala de sedinţe a instituţiei-gazdă, deloc mică, devenise neîncăpătoare. Pentru a asculta şi a contempla clipele de revelaţie din ajunul zilei de 8 Martie au venit Bunicile grijulii din întreg raionul, peste 60 de persoane. Iar ca să le creeze clipe emoționante și feerice s-au adunat nepoţeii din diferite localităţi rurale şi din oraş, ei fiind însoţiţi de profesori, de părinţi ori de bunici.
Alexandra Postovan, preşedintă a AO Drochia „Bunicii grijulii”, a enumerat evenimentele frumoase ale bunicilor din raion, iar în şirul faptelor de totalizare a activităţii lor de la demararea proiectului a fost demonstrat un filmuleţ cu momente ale activității bunicilor din diferite sate. Au fost și relatări despre munca nobilă de voluntariat a celor ce s-au angajat să ajute copiii la trecerile pietonale spre şcoală şi după ore – spre case. A fost îmbucurătoare informaţia, că rândurile Bunicilor grijulii continuă să sporească. Irina Şumilova, inspectoare superioară, Serviciul interacţiune comunitară, Secţia securitate publică, IP Drochia a făcut o instruire cu suport video pentru persoanele ce au aderat mai recent la echipa bunicilor voluntari. Discursul ei a fost completat de Marcel Cimbriciuc, inspector superior auto de Stat al Serviciului supraveghere tehnică și accidente rutiere, IP Drochia.
Apoi sărbătoarea a fost garnisită cu evoluările micilor artişti, care au pregătit un bogat program de sărbătoare. Aplauze frenetice au adunat copiii de la Academia micilor vedete, conducătoare Cristina Ţurcanu, Mihaela Maevschi, Ionela Rotaru şi Maria-Victoria Rotaru de la Clubul Vivat Studio + (plus) de la Casa centrală de cultură, conducător Vasile Rusu. Şirul evoluărilor copiilor din oraș l-a încheiat Valeria Postovan, care a cântat împreună cu Victor Cemortan, directorul Casei de cultură. După aceasta în faţa publicului numeros au evoluat artişti amatori sosiţi din satele raionului.
Oaspeţi la sărbătoare au fost şi participanții la concursul de desene, anunţat anterior, şi care s-au ales cu locuri premiante, aceștea fiind copii din diverse instituţii de învăţământ. Lor le-au fost înmânate diplome şi flori, iar desenele lor au fost afişate pe tot interiorul sălii festive.
Moderatoarea evenimentului a fost voluntara Valeria Zaporojan, IPLT ”M. Eminescu”, or. Drochia, care este foarte activă și participă la toate evenimentele cu drag și interes, promovând activitățile  inspectoratului de poliție în societate.
Irina Şumilova, în cadrul sărbătorii festive, a primit, anticipat, gradul de comisar, o surpriză mare pentru ea şi pentru colectivul IP Drochia.
Angajaţii Inspectoratului de poliţie au dăruit flori de sărbătoare tuturor doamnelor și domnișoarelor pezente la sărbătoare.
Acest eveniment, cu genericul „Cu drag de voi, ajutoare ale nepoţeilor şi susţinătoare ale poliţiştilor”, s-a desfăşurat în cadrul Acordului de parteneriat şi colaborare prietenoasă, încheiat între angajaţii Inspectoratului de poliţie şi Secţia cultură Drochia.

Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Vechiul Iconostas de la Biserica „Sfânta Treime” din s. Sofia

Biserica din Sofia va avea un nou Iconostas

Citeşte mai mult →