Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

„Cutremur de pământ” la Fântânița

Prin   /  15 martie 2019  /  Nici un comentariu  /   25

Mobilizare maximă a avut loc în s. Fântânița în ziua de 13 martie, curent. Organele de conducere şi forţele protecţiei civile ale primăriei Fântâniţa au trebuit să lichideze consecinţele produse în urma unui cutremur de pământ…

Această acțiune a avut loc conform „Planului de pregătire la protecţia civilă a raionului Drochia pentru anul 2019”.
La aplicaţii au fost antrenate Comisia pentru Situaţii Excepţionale (CSE) a localităţii, punctul de dirijare şi formaţiunile protecţiei civile. Scopul desfăşurării acestor exerciţii este perfecţionarea deprinderilor practice a organelor de conducere şi a forţelor protecţiei civile a primăriei Fântâniţa pentru executarea lucrărilor de salvare la lichidarea consecinţelor situaţiilor excepţionale.
Nivelul de pregătire a primăriei Fântânița a fost apreciată de specialiştii din domeniul Protecţiei Civile din raionul Drochia: Alexandru Irodoi, şef, SSE Drochia; Inna Merciucari, şef, Protecţie Civilă, SSE Drochia; Vitalie Josanu, vicepreşedinte al raionului și a Comisiei pentru Situaţii Excepţionale pe raionul Drochia; Iurii Prisacari, specialist în Protecţia Civilă din cadrul CR Drochia.
Astfel de aplicaţii la protecţia civilă sunt planificate de a fi desfășurate pe parcursul acestui an încă în opt localități din raion.
Nelly CIOBANU

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

1_Afganistan

Amintiri, durere, lacrimi, regrete… Afganistan

Citeşte mai mult →