Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Cupa Moldovei la joc de dame

Prin   /  5 aprilie 2019  /  Nici un comentariu  /   73

La 31 martie, curent, la Drochia s-a desfăşurat o ordinară etapă a Campionatului pentru Cupa Moldovei la joc de dame, maturi şi copii.

Maria EDINCIUC, deținătoarea locului I

Maria EDINCIUC,
deținătoarea locului I

Amatorii maturi ce practică acest gen de sport s-au întrecut în localul primăriei, iar copiii – în incinta IP LT „B.P.Hasdeu” din oraşul Drochia. În competiţii s-au încadrat sportivi din mai multe localităţi: Ungheni, Şoldăneşti, Bălţi, Soroca, Drochia, Donduşeni, iar pentru a „judeca” participanţii la campionat au venit arbitri din Chişinău.
Întâlnirea s-a desfăşurat cu interes sportiv deosebit şi cu dorinţa de a se afirma atât a maturilor, cât şi a sportivilor mai tineri. Astfel, printre maturi s-a deosebit Valeriu Poleşciuc, Drochia, care a ocupat locul I. Pe locul II s-a plasat Sergiu Nicu, Ungheni, pe locul III – Andrei Ceban, Soroca.
Jocul de dame printre elevi la fel a adus rezultate frumoase raionului nostru. La categoria de vârstă până la 17 ani, fete, locul I i-a revenit Mihaelei Litocenco, IPLT „Mihai Eminescu”, iar pe locul III s-a plasat Vanesa Bobeico, IPLT „Ştefan cel Mare”. Categoria de vârstă până la 13 ani, băieţi: locul III l-a ocupat Victor Bărbuţă, Gimnaziul „Viorel Cantemir”, Sofia. În categoria de vârstă până la 10 ani, băieţi, locul II i-a revenit lui Dragoş Teacă, IPLT „Ştefan cel Mare”.
Înfocat, aprig au jucat şi băieţii de vârstă mai mică, până la 8 ani. Locul I i-a revenit lui Bogdan Jidraş de la Instituţia de educaţie timpurie nr. 8 din oraş. Pe locul III, cu acelaş număr de puncte, s-au clasat Ştefan Rusu şi Cosmin Cotoneţ, elevi la IPLT „Mihai Eminescu”.
În categoria de vârstă până la 8 ani, fete, locul I l-a ocupat Maria Edinciuc, IET nr. 1, Drochia.
Astfel, echipa Drochiei, demonstrând performanţe bune, a devenit deţinătoarea a trei diplome cu locul I, una – cu locu II şi trei – cu locul III. Un loc III a fost ocupat de discipolul gimnaziului din Sofia.
Antrenorii sportivilor drochieni sunt Pavel Cincilei, Şcoala sportivă Drochia şi Valeriu Poleşciuc, Sofia.
La organizarea şi susţinerea competiţiilor la jocul de dame în cadrul Cupei Moldovei şi-au dat concursul Primăria oraşului şi Direcţia raională Învăţământ, Tineret şi Sport.

Valentina CEBOTARI

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Олег Магрицкий

Шахматный кубок

Citeşte mai mult →