„Hopa-hopa, hopa-hopa, vrem şi noi în Europa!”

Teatrul „Cupidon”, regizor Petru Ababei, s-a întors recent de la Festivalul-Concurs Internaţional al Artelor, desfăşurat în comuna Dochia, judeţul Piatra Neamţ, România.

Organizat de Asociaţia Culturală „Vox-Artis” din Piatra Neamţ, România, în comun cu „ArtCos”, Viena, Austria, avându-l în calitate de preşedinte-fondator pe profesorul-doctor, Teodor Ciurdea Coresi, cântăreţ la opera vieneză, anul curent festivalul a cunoscut şi prestaţia Teatrului „Cupidon” de la Drochia.

Colectivul teatral drochian s-a prezentat cu piesa „Hopa-hopa, hopa-hopa, vrem şi noi în Europa”, scrisă şi pusă în scenă de Petru Ababei, regizorul Teatrului „Cupidon”.

Jucată de mai multe ori, atât pe scenele din oraşul şi raionul Drochia, cât şi în faţa spectatorilor din diferite localităţi ale Moldovei, piesa a devenit una din preferatele actorilor încadraţi în „subiect”.  Totodată, prezentările repetate au făcut să sporească  experienţa actorilor, dânşii cizelându-şi rolurile şi aducându-le la perfecţiune.

Prin asta se explică şi aprecierea spectatorilor de la Dochia, care au aplaudat frenetic la finalul reprezentaţiei, iar pe parcursul spectacolului au interacţionat la direct cu eroii piesei, admirând atât jocul talentat, cât şi replicile cu subtext.

Fiecare din actorii ocupaţi în piesă: Maria şi Tudor Schiţco, Petru Ababei, Ala Bugai, Galina Pavalenco, Ludmila Bogatu, Sorina Maţibon, Galina Mâţu, Veronica Dibrianschi, s-au străduit să se „dizolve” în personajul jucat, punându-şi în valoare toate capacităţile, întrucât mesajul urmărit de autor să ajungă cu siguranţă la privitori.

Evoluarea „Cupidon”-ului a fost apreciată şi de juriu, care a decernat colectivul cu Diploma de gr. I.

Emilia BOBEICO,

director-artistic la Casa raională de cultură Drochia

Lasă un răspuns