Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Festivalul „Vânător, ce mândru nume!”

Prin   /  16 august 2019  /  Nici un comentariu  /   47

Sâmbăta din 10 august, curent, a fost una plină de emoţii şi suflu vânătoresc. La tabăra de vară „Poieniţa însorită”, s. Miciurin, s-a desfăşurat Festivalul „Vânător, ce mândru nume!”, ediția a II-a.

Evenimentul s-a produs sub egida președintelui raionului, Ion Dascal, și a fost organizat de Consiliul raional Drochia de comun cu Societatea Vânătorilor și Pescarilor din raionul Drochia, președinte Ion Lupașcu.

Echipa de vânători din s. Mândâc - mândri și bucuroși de trofeul câștigat

Echipa de vânători din s. Mândâc – mândri și bucuroși de trofeul câștigat

Concursul „Tragerea otgonului”: forță, bărbăție, emoții...

Concursul „Tragerea otgonului”: forță, bărbăție, emoții…

Festivalul a demarat cu parada vânătorilor, susținuți de orchestra de fanfară „Trompetele Argintii” şi cu binecuvântarea lui Pavel Vuluță, protopop de Drochia, protoiereu mitrofor.
În cadrul festivalului, 12 echipe de vânători au concurat la diverse competiții, care necesitau abilităţi de forţă, agerime, talent, iscusinţă vânătorească. Fiecare probă şi-a găsit câştigătorul, dar învingătoare la toate probele a fost desemnată echipa de vânători din s. Mândâc. Ion Dascal a înmânat „Cupa Președintelui” lui Ion Lupaşcu, preşedintele colectivului de vânători nr. 12, Mândâc.
De la sărbătoare nu a lipsit expoziţia de arme şi trofeie, bucătăria vânătorească, muzica şi dansurile, prezentate de colectivele artistice din raion.
Conform regulilor și tradițiilor vânătorești, Valentin Hapun a primit botezul vânătorilor. Ulterior i-a fost înmânat carnetul de membru al Societății Vânătorilor și Pescarilor.
Concursul cu cele mai tari emoţii a fost „tragerea otgonului”. Patru echipe de vânători (din Miciurin, Pelinia, Mândâc, or. Drochia) au demonstart forţă, unire, măiestrie.
Sărbătoarea a finisat cu savurarea bucatelor, preparate cu rafinament de cele 12 echipe de vânători.

Nelly CIOBANU

  • Publicat: 5 luni in urma 16 august 2019
  • De:
  • Articole actualizate: august 20, 2019 @ 4:25 pm
  • Filed sub: Noutăți, Sport

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Олег Магрицкий

Шахматный кубок

Citeşte mai mult →