Se încarcă...
Ești aici  Acasă  >  Noutăți  >  Articol curent

Rugăciunea și munca se îmbină perfect

Prin   /  1 noiembrie 2019  /  Nici un comentariu  /   68

Recent, la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” din satul Nicoreni, s-a desfășurat un serviciu divin praznical cu prilejul celebrării celor 60 de ani de la nașterea Arhimandritului Rafail, cel care a pus temelia, a edificat și continuă să grijească cu profundă dragoste ortodoxă acest sfânt lăcaș.

Recent, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova, Înalt Prea Sfințitul (ÎPS) Mitropolit Vladimir, a liturghisit la Mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie” cu prilejul celebrării celor 60 de ani de la nașterea Arhimandritului Rafail, starețul și duhovnicul acestei vetre monahale din nordul republicii.
Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Prea Sfințit (PS) Episcop Ioan al Sorocii, a săvârșit slujba de sfințire a Prestolului din latura dreaptă a Altarului, în cinstea Sfântului Cuvios Serafim de Sarov.
În acea zi semnificativă pentru starețul Mănăstirii – celebrarea celor 60 de ani de viață și temeinică trudă întru Hristos, alături de ÎPS Mitropolit Vladimir s-au rugat PS Ioan, Episcop de Soroca, vicar mitropolitan, Protoiereu mitrofor Vadim Cheibaș, secretar mitropolitan, Protoiereu mitrofor Pavel Vuluță, protopop de Drochia și un sobor de preoți și diaconi.
La Vohodul mic, pentru activitatea rodnică la cârma mănăstirii, dar și cu prilejul aniversării a 60 de ani din ziua nașterii, starețul Mănăstirii Nicoreni, Preacuviosul (PC) Arhimandritul Rafail, a fost decorat de către Mitropolit cu înalta distincție mitropolitană „Ordinul Sfântul Ierarh Petru Movilă”.
În atmosfera festivă şi măreaţă a serviciului divin praznical, monahul Șio s-a învrednicit de a fi hirotonit în treapta de ierodiacon, pe seama Mănăstirii Nicoreni.
După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Mitropolitul Vladimir a adresat un cuvânt de felicitare părintelui Rafail, obștii, slujitorilor coliturghisitori și tuturor creștinilor care au participat la rugăciunea comună.
După Liturghie, toţi slujitorii au participat la un Tedeum de mulţumire pentru binecuvântările revărsate de Dumnezeu asupra PC părinte Arhimandritul Rafail.
Vorbind celor prezenți, Arhipăstorul a menționat, că lucrurile care se fac la Nicoreni sunt cu adevărat mari și frumoase, dar mai ales folositoare sufletului, căci sunt făcute întru lauda lui Hristos și pentru ca fiecare om cu frică de Dumnezeu care vine aici să găsească alinare și adăpost de vâltoarea și greutățile vieții pământești.
Mitropolitul l-a îndemnat pe părintele Rafail împreună cu frații călugări să se roage în continuare pentru binele țării și a neamului, dând un exemplu pe măsură tuturor celor însetați de credință și adevăr.
La rândul său, Arhimandritul Rafail a mulțumit ÎPS Mitropolit Vladimir, PS Episcop Ioan, preoților și întregului popor pentru rugăciunea comună săvârșită și pentru cuvintele alese de felicitare care i-au fost adresate în zi aniversară.
La final mai mulţi credincioşi au fost menţionaţi cu ordine și medalii bisericești pentru ajutorul acordat la edificarea Mănăstirii.

Sectorul Sinodal
Comunicare Instituțională și Relații cu Mass-media

  • Publicat: 3 luni in urma 1 noiembrie 2019
  • De:
  • Articole actualizate: noiembrie 1, 2019 @ 8:56 am
  • Filed sub: Noutăți

Lasă un răspuns

Puteţi, de asemenea, ca...

Олег Магрицкий

Шахматный кубок

Citeşte mai mult →